Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Карнавал на животните“ за децата в Първо студио на БНР

Специални концерти за децата е подготвил Симфоничният оркестър на БНР. На 12 декември в Първо студио на Българското национално радио Радиосимфониците ще представят на децата „Карнавал на животните“ от 10:30 часа и от 12:00 часа

Малките почитатели на музиката ще чуят знаменития цикъл на Камий Сен-Санс, който представяразлични персонажи от животинския свят, а по-големите ще разпознаят в тях характерни човешки черти. Замислен като весела и забавна „Голяма зоологическа фантазия“, „Карнавал на животните“ продължава да провокира въображението на слушателите, особено на малчуганите. 

Константин Илиевски


Солисти в концерта ще бъдат двама изявени музиканти – главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Константин Илиевски и директорът на Музикалната дирекция Марио Ангелов, които вместо на подиума или в звукозаписната кабина, ще бъдат на роялите. Неслучайно „Карнавал на животните“ е Фантазия за две пиана! В случая – за два рояла :) :)

Марио Ангелов

И макар навремето Сен-Санс да забранил  публикуването на партитурата на „несериозната творба“, днес „Карнавал на животните“ е едно от най-обичаните произведения от малки и големи. А „Лебедът“ е една от най-разпознаваемите и обичани мелодии в света.

Каним всички деца на един забавен и различен час по музика в Първо студио на радиото!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!