Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програми на БНР вече ще са достъпни чрез приложението Radioplay

Милен Митев и Николай Янчовичин
Снимка: Ани Петрова, БНР

Три от програмите на Българското национално радио ще бъдат достъпни в реално време чрез интернет платформата и мобилното приложение radioplay.bg. Потребителите вече могат да слушат чрез приложението водещата информационна програма в България – "Хоризонт", като предстои интегрирането на програма "Христо Ботев" и Радио София. Това става възможно с подписания днес договор между общественото радио и „Медиа Корп България“.

Генералният директор на БНР Милен Митев определи споразумението като чудесен сигнал, че обществените и търговските медии могат да работят заедно, в интерес преди всичко на слушателите.

"С подписването на този договор ще имаме още една възможност за достъп в реално време до програмите на националното радио. Като обществена медия ние се стремим да създаваме програми за всички български граждани и да бъдем по-близо до тях. Знаем, че навиците на аудиторията се променят непрекъснато и ефирното слушане не е вече единственият начин, по който се слуша радио“, каза Милен Митев. Той посочи, че слушането на радио в колата също претърпява еволюция, все по-често се използват мобилни приложения и затова установеното сътрудничество създава условия програмите на БНР да достигат до по-широка аудитория.

"В дигиталната среда радиото има много конкуренти. Затова е добре целият пазар да се обедини и считам, че тази протегната и вече приета ръка е голям успех“, подчерта управителят на „Медиа Корп България“ Николай Янчовичин и благодари за партньорството. Той отбеляза, че в приложението Radioplay са водещите музикални радиостанции на България, а вече ще могат да бъдат слушани и програмите на националното радио, което е важно за потребителите. Приложението radioplay.bg e най-сваляната българска музикална платформа за 2023 г., а според данни на Triton Digital Streaming Metrics Monthly Ranker „Радиоплей Медия“ е в ТОП 10 на най-слушаните онлайн медийни групи в Европа, Близкия изток и Африка за 2024 г.

Атанас Генов, Христин Стрижлев, Николай Янчовичин и Милен Митев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!