Столичната община ще информира предварително за промени в движението заради Европредседателството

Столична община ще информира максимално рано и бързо за всички промени в движението, породени от Българското европредседателство. Това увери в предаването "Хоризонт до обед" заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев . По абсолютно..

публикувано на 03.01.18 в 11:26

Пак опашка пред БНБ за монетата, посветена на Европредседателството

За втори пореден ден пред БНБ се образува опашка от хора, желаещи да си закупят сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското европредседателство. Вчера пред "Хоризонт" от БНБ уточниха, че в първия ден от пускането ѝ в обращение са..

публикувано на 03.01.18 в 09:45

Засилени мерки за сигурност в София заради председателството

Засилени мерки за сигурност влизат в сила от днес в София заради Българското европредседателство. Закриват се два паркинга до НДК. На 10 и 11 януари ограничения ще има и около Народния театър, където ще бъде церемонията по приемането на..

публикувано на 02.01.18 в 15:52

Опашка пред БНБ за възпоменателната монета с логото на Европредседателството

Десетки хора се наредиха на опашка пред БНБ, за да се сдобият с монетите, посветени на Българското председателство. Някои от любителите нумизмати чакаха още от 5 часа сутринта. Сребърната възпоменателна монета от 10 лева и разменната монета..

обновено на 02.01.18 в 14:01

Финансовият анализатор Кольо Парамов прогнозира предсрочни избори по време на Европредседателството

Според финансовия анализатор Кольо Парамов по време на Българското европредседателство може да се стигне до предсрочни избори. Той определи това като възможно най-наглата политическа шега на нашата политическа класа : Още през първите 20..

публикувано на 02.01.18 в 13:00

Първият от поредицата концерти с музиката на страните-членки на ЕС е посветен на Естония

След като България поеме Европредседателството, Софийската филхармония, в партньорство с Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", ще представи 28 концерта с музиката на 28-те страни-членки на Европейския съюз. Те ще бъдат с участието на..

публикувано на 02.01.18 в 11:07

Едва 1/4 от българските фирми очакват преки положителни ефекти върху дейността си от Европредседателство

Представители на бизнеса не са обнадеждени от перспективите, които им дава започналото Европредседателство. Бизнесът е раздвоен и за влизането на България в еврозоната. Това е обобщение след проучване на Българската стопанска камара. Според него..

публикувано на 02.01.18 в 10:57
корабче с мигранти от Африка пристига в Малага, Испания

Общата миграционна политика на ЕС - едно от предизвикателствата по време на Българското председателство

С началото на новата година започва и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Европейската перспектива на страните от Западните Балкани е един от приоритетите, по които ще се работи най-активно. България обаче поема от Естонското..

публикувано на 01.01.18 в 16:20
Бойко Борисов-Жозеф Дол

Жозеф Дол пожела успех на Българското председателство

Успех на започващото Българско европредседателство пожелава ръководителят на Европейската народна партия Жозеф Дол .  В писмено изявление той посочва, че България ще постави напред в дневния ред европейската перспектива на Западните Балкани...

публикувано на 01.01.18 в 12:50

От днес България е председател на Съвета на ЕС

От днес България е ротационен председател на Европейския съюз. До месец юни страната ни ще е домакин на редица форуми, на които ще се обсъждат приоритетни въпроси като сигурността, разширяването на Европейския съюз в посока Западни Балкани,..

публикувано на 01.01.18 в 07:10

БНБ с възпоменателна монета за Европредседателството

От 2 януари в обращение ще бъде нова монета с номинал от два лева. Тя ще бъде посветена на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. От БНБ уточняват, че познатата на всички ни монета с лика на Паисий Хиляндарски и банкнотите от..

обновено на 29.12.17 в 14:20

Нинова: Статията на "Гардиън", че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки политик

Здравеопазването, бедността и доходите са приоритет за следващата сесия на парламента, съобщиха от БСП. Според Корнелия Нинова статията на британския вестник на "Гардиън" , в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството,..

публикувано на 29.12.17 в 14:10

"Гардиън": Корупционен облак е надвиснал над България, която поема Председателството на ЕС

Ще има музика, ще гърмят фойерверки и в полунощ срещу 1 януари България, най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, ще поеме щафетата на ротационото председателство на блока, пише британският вестник "Гардиън".  Макар и да няма онова влияние от миналото,..

публикувано на 29.12.17 в 11:37
Лиляна Павлова и Пламен Димитров

Пламен Димитров и Лиляна Павлова подписаха меморандум за сътрудничество

Президентът на КНСБ  Пламен Димитров  и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз  Лиляна Павлова  подписаха меморандум за сътрудничество. Заедно със социалния министър  Бисер Петков , Лиляна Павлова взе участие в заседанието..

публикувано на 20.12.17 в 16:09

Изпълнени са всички мерки от Плана за подготовка на Българското европредседателство

Всички мерки от Плана за подготовка на Българското европредседателство са изпълнени. Това отчете правителството в последния доклад за изпълнението на плана. До края на годината предстоят последните технически изпитвания и проби в НДК. Близо 300 събития ще..

публикувано на 20.12.17 в 16:06

Петков и Павлова на отчет за европредседателството пред КНСБ

Социалните приоритети и най-важните европейски цели за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, ще представят пред ръководството на КНСБ министрите  Лиляна Павлова  и  Бисер Петков . От 14 часа в зала "Европа" на конгресен център "Глобус"..

публикувано на 20.12.17 в 07:40

Екип от НХА ще направи българската декорация на две от сградите на Съветa на ЕС в Брюксел

Две от сградите на Съветa на ЕС в Брюксел ще имат съвсем скоро българска декорация. По традиция, всяка държава, която поема на ротационен принцип председателството, прави арт инсталации и декорации в сградите. Проектът „Abecedarium Bulgaricus“..

публикувано на 19.12.17 в 12:59

Барние и Борисов потвърдиха: Правата на българите във Великобритания са гарантирани

Правата на българките във Великобритания ще бъдат защитени при излизане на Обединеното Кралство от Европейския съюз /ЕС/. Това декларираха след среща в София главният преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Мишел Барние и премиерът..

публикувано на 19.12.17 в 11:25

Председателството на България е особено важно, заяви Мишел Барние

По време на Българското председателство ще бъде изготвен проектодоговорът за бъдещите ни отношения с Великобритания. Това отговори на въпрос на "Хоризонт“ главният преговарящ по Брекзит Мишел Барние , който пристига във вторник на посещение у нас...

публикувано на 18.12.17 в 20:55

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността – основни приоритети на Българското председателство

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността, са основните приоритети пред Българското председателство. Това заяви министър  Лиляна Павлова , която представя в Народното събрание окончателния вариант на програмата за Българското..

публикувано на 15.12.17 в 11:10