Евростат със специална графика за България за Европредседателството

Европейската статистическа агенция Евростат публикува специална графика по повод поемането на Европредседателството от България. Тя съдържа информация и статистика за страната, включително това че на 100 000 души население в България има 105 практикуващи..

публикувано на 11.01.18 в 17:58

28 бели гълъба излетяха в центъра на Бургас като символ на Европредседателството на България

28 бели гълъба излетяха в центъра на Бургас като символ на първото Европредседателство на България. Гълъби от новоутвърдената порода "Бургаски преметач" изпълниха небето над площад "Тройката". Поканихме да участват децата, защото те ще живеят в..

публикувано на 11.01.18 в 15:01
Искра Белева от Икономическия институт на БАН

В каква икономическа ситуация поемаме председателството на Съвета на Европейския съюз

В каква икономическа ситуация започва България председателството на Съвета на Европейския съюз? Каква година се очертава според очакванията за развитието на пазара на труда? За това в „Нашият ден“ говорим с Искра Белева от Икономическия институт на..

публикувано на 11.01.18 в 14:08

Очаква се Летище София да обслужва около 22 хил. пътници на ден по време на Европредседателството

По време на Европредседателството Летище София се очаква да обслужва между 20 и 22 хиляди пътници за един ден. Летището няма да изпита затруднение от увеличения пътникопоток, каза за „Хоризонт“ неговият изпълнителен директор Владимир Рапонджиев ...

публикувано на 11.01.18 в 13:49

Тази вечер официално ще бъде открито Българското председателство на Съвета на ЕС

Церемонията по откриването ще започне с концерт в 19:00 часа. Следва официална вечеря, на която домакин ще бъде премиерът Бойко Борисов . Утре членовете на Европейската комисия ще участват в срещи с министрите от българското правителство, на..

публикувано на 11.01.18 в 10:18

Протести бележат началото на Българското председателство на Съвета на ЕС

Девет уведомления за протести и шествия са получени в Столичната община. Първите прояви са преди обяд в градинката до парламента и на площад "Народно събрание", а останалите са вечерта. От Общината казаха, че няма засичане на маршрути...

публикувано на 11.01.18 в 09:49

Маргаритов: Трябва да има повече гласност за потребителските теми по време на Европредседателството

По време на Европредседателството страната ни трябва да направи така, че потребителските теми да получат достатъчно гласност, каза в интервю за "Хоризонт" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов . Една от тези теми..

публикувано на 10.01.18 в 16:23

15 електроавтомобила ще превозват пристигащите за събитията от Европредседателството

15 електромобила с нулеви емисии въглероден двуокис ще осигуряват всеки ден трансфери на пристигащите за събитията от европредседателството. Автомобилите ще превозват гостите от Терминал 2 на летище София, където са монтирани и три нови зарядни..

публикувано на 10.01.18 в 16:19

Промени в движението в центъра на София заради откриването на Българското европредседателство

Въвеждат се промени в движението в центъра на София заради утрешното официално откриване на Българското европредседателство в Народния театър. От днес следобед до отпътуването на чуждите делегации на 12 януари няма да може да се паркира около..

публикувано на 10.01.18 в 12:29

Георги Пирински: Трябва категорично да заявим, че корупцията не е изолиран български проблем

Изложба и конференция на тема "Балканите и Югоизточното Средиземноморие: Споделени спомени, общо бъдеще" ще се проведе в ЕП в Брюксел днес. Един от организаторите е евродепутатът Георги Пирински . Останалите са евродепутати от други държави...

публикувано на 10.01.18 в 09:50

"Българският манифест за Европа" отговаря онлайн на въпроси за Европредседателството

Тази вечер експерти от инициативата „Българския манифест за Европа“ ще отговарят онлайн на въпроси, свързани с Българското европредседателство и ще коментират очакванията, рисковете и предизвикателствата за следващите 6 месеца. В предаването..

публикувано на 10.01.18 в 09:30

В Лондон бе отбелязано започващото председателство на България на Съвета на ЕС

Българското посолство в Лондон и Представителството на Европейската комисия в британската столица организираха голяма проява по повод председателството на България на Съвета на ЕС, включваща прием, откриване на изложба на български художници и..

публикувано на 10.01.18 в 03:50

Надежда Нейнски представи в Анкара приоритетите на Българското европредседателство

Надежда Нейнски подчерта, че Турция е едновременно кандидат за член и има стратегическа позиция в съседни на ЕС региони. София ще поддържа отворени всички канали за комуникация с Турция, допълни българският посланик в Анкара и представи мотото..

публикувано на 09.01.18 в 17:11

Полицаите планират протест в деня на откриване на Българското европредседателство

Синдикатите в МВР планират протести в четвъртък, когато официално ще бъде открито Българското европредседателство. На 11 януари чуждестранните гости ще бъдат посрещани с протестни плакати на английски език. Вечерта ще има протестна демонстрация..

обновено на 09.01.18 в 16:28
Кадър от клипа за българското европредседателство

Неизбежността да се влюбиш

Вярвам, че европредседателството е много добър старт за нашата малка и красива страна, в която всеки ще се влюби, щом я посети и се докосне до красотите й. Досещате се сигурно, че визирам и клипа, който бе подготвен за случая на това..

публикувано на 09.01.18 в 13:48

Промени в движението в София заради откриването на Европредседателството

Въвеждат се промени в движението в София в периода 10-12 януари, свързани с откриването на Българското председателство, съобщиха от ресорното министерство.  Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на..

публикувано на 08.01.18 в 14:57

Павлова се надява на 11 януари, официалното откриване на Европредседателството, да няма протести

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова каза в отговор на въпрос на "Хоризонт", че ѝ се иска "да не започваме Европредседателството с протести". Тя допълни, че всеки има право да протестира, но се надява датата 11 януари, когато..

публикувано на 05.01.18 в 15:15

Лиляна Павлова представя видеоклиповете, свързани с Българското европредседателство

Два видеоклипа, свързани с Българското европредседателство, ще бъдат представени от ресорния министър Лиляна Павлова . Първият, който се казва "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!", има за цел да популяризира България. Той разказва за..

публикувано на 05.01.18 в 10:10

Възпоменателната монета, посветена на Европредседателството, вече е изчерпана

Изчерпан е тиражът от сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското европредседателство, съобщиха за "Хоризонт" от Централната банка. Два дни пред касите на банката се образуваха опашки от желаещи да притежават монетата...

публикувано на 04.01.18 в 11:24

За един шестмесечен наем

И днес влиятелни световни медии посрещат рутинното, ротационно българско европредседателство с характеристиките – „най бедната и най-корумпираната страна в Съюза”. Продължават с „мафиотски манталитет, по-малко от 15% от сънародниците ни вярват в..

публикувано на 03.01.18 в 12:35