Захариева представя в ЕП целите ни в областта на хуманитарната помощ

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство в областта на развитието и хуманитарната помощ пред ресорната комисия в Европейския парламент,..

публикувано на 24.01.18 в 08:10

Комисията по външна политика на ЕП ще изслуша вицепремиера Екатерина Захариева

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще бъде изслушана днес от комисията по външна политика на Европарламента. Там тя ще представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на Евросъюза.  Сред акцентите ще бъде ключовият..

публикувано на 23.01.18 в 10:15

Ролята на ЕС в Близкоизточния мирен процес - водещата тема на Съвета "Външни работи"

Близкоизточният мирен процес и ролята на Европейския съюз в подкрепа на възобновяването му беше водещата тема на първото заседание на Съвета "Външни работи" в Брюксел в рамките на Българското председателство.  Министърът на външните работи Екатерина..

публикувано на 22.01.18 в 18:35

Тимерманс и Цачева са категорични за прилагането на Истанбулската конвенция

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е уверил правосъдния министър Цецка Цачева в подкрепата си за усилията на българското правителство за ратифициране на Истанбулската конвенцията. На работен обяд в София двамата са..

публикувано на 22.01.18 в 16:35

Борисов и Бабиш: Трябва да бъде променен Дъблинският регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти

Премиерите на България и Чехия - Бойко Борисов и Андрей Бабиш , смятат, че трябва да бъде променен Дъблинският регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти. Това стана ясно след срещата на двамата премиери в София. Няма..

публикувано на 22.01.18 в 13:15

Вигенин: Съвместните ни усилия ще докажат пред гражданите на ЕС, че Съюзът е адаптивен и отговорен

В Националния дворец на културата (НДК) започна конференцията на председателите на комисиите по европейските въпроси от парламентите на страните - членки на Европейския съюз. Темите са свързани с приоритетите на Българското председателство и..

публикувано на 22.01.18 в 10:44

Председателите на комисиите по евровъпросите на парламентите на ЕС ще заседават в НДК

Председателите на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз ще заседават в конгресния център в НДК. Със срещата се открива парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз...

публикувано на 22.01.18 в 07:50

НЦК посвещава 2018 г. на съвременната българска литература в контекста на европейската модерност

В годината на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Националният център за книгата - НДК, ще обърне специално внимание на съвременната българска литература в контекста на европейската модерност. Това е темата на срещите и..

публикувано на 21.01.18 в 02:00

Визита на германския канцлер Ангела Меркел в София

Приоритетите на Българското европредседателство са във фокуса на днешното работно посещение на канцлера на Германия Ангела Меркел  у нас. Визитата е по покана на българския премиер  Бойко Борисов . На срещата Борисов - Меркел освен приоритетите на..

публикувано на 20.01.18 в 08:10

Екатерина Захариева ще приеме министъра по европейските въпроси на Франция Натали Лоазо

Министърът по европейските въпроси на Франция Натали Лоазо и министърът на външните работи Екатерина Захариева ще обсъдят на среща в София приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Те ще дискутират актуални..

публикувано на 19.01.18 в 09:49

Бойко Борисов и Ксавие Бетел са обсъдили приоритетите на Българското европредседателство

Приоритетите на Българското европредседателство и темата за цифровизацията и единния цифров пазар са обсъдили в телефонен разговор премиерът Бойко Борисов и люксембургският му колега Ксавие Бетел .  Премиерът на Люксембург е изразил интерес заедно..

публикувано на 19.01.18 в 09:48

Дейвид Макалистър: Меркел и Борисов ще обсъждат ключовите послания на Българското председателство

Ключовите послания на Българското председателство, развитието на Западните Балкани и Турция, миграционната политика и сигурността по границите ще бъдат част от въпросите, които ще се обсъждат на срещата на германския канцлер Ангела Меркел с..

публикувано на 18.01.18 в 10:56
Бойко Борисов

Бойко Борисов: България ще работи за преодоляване на разногласията по реформата на Дъблинския регламент

България ще работи за преодоляване на разногласията по реформата на Дъблинския регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти. Това ще стане чрез диалог със страните от Вишеградската четворка, заяви в Страсбург премиерът..

публикувано на 17.01.18 в 16:21

България е получила подкрепа от ЕП и от председателя на ЕК за приоритетите на Българското председателство

България е получила подкрепа от Европейския парламент и от председателя на Европейската комисия за приоритетите на Българското председателство. Това заяви в Страсбург министърът за председателството Лиляна Павлова. Тя коментира и отправените критики..

публикувано на 17.01.18 в 14:32

Борисов призова да бъде даден ясен план за присъединяването на държавите от Западните Балкани към ЕС

Да бъде даден ясен план за присъединяването на държавите от Западните Балкани към Европейски съюз, за това призова премиерът Бойко Борисов от трибуната на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург, където представи приоритетите на България като..

публикувано на 17.01.18 в 11:15

Българското председателство може да помогне за постигането на консенсус по спорните миграционни въпроси

Българското председателство може да даде нова енергия в Европейския съвет за постигането на консенсус по спорните миграционни въпроси. Това заяви пред БНР евродепутатът Сесилия Викстрьом , докладчик в Европарламента за промените в Дъблинския..

публикувано на 17.01.18 в 09:52

Премиерът Борисов ще представи пред ЕП приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Премиерът Бойко Борисов ще представя днес приоритетите на Българското председателство пред Европейския парламент в Страсбург. Преди заседанието на евродепутатите премиерът Борисов ще разговаря с председателя на Европарламента  Антонио Таяни ...

публикувано на 17.01.18 в 09:29
Юрий Ратас

Премиерът на Естония очаква Българското европредседателство да даде нов тласък на разширяване на ЕС

Премиерът на Естония Юрий Ратас изрази увереност, че по време на Българското председателство на Съвета на ЕС ще се стигне до крайно решение по реформата на Общата европейска система за убежище. Пред Европейския парламент в Страсбург беше..

публикувано на 16.01.18 в 12:35

Захариева: Полша може да разчита на българското безпристрастно отношение в спора ѝ с Брюксел

Полша подкрепя приоритетите на Българското европредседателство и ангажимента на страната ни за развитие на отношенията между Западните Балкани и Европейския съюз. Това заяви полският министър на външните работи Яцек Чапутович след среща в София с..

публикувано на 16.01.18 в 10:47

Българското европредседателство ще бъде представено официално пред ЕП в Страсбург в сряда

След официалното откриване на 11-и януари в София, Българското европредседателство ще бъде представено и пред Европейския парламент в Страсбург. На 17-и януари премиерът Бойко Борисов ще презентира приоритетите на София за следващите 6 месеца...

публикувано на 15.01.18 в 20:10