Наистина ли папа Франциск и кралица Елизабет II са осъдени заради ваксините

Кралица Елизабет Втора и папа Франциск във Ватикана, 3 април 2014 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Публикация в интернет изданието The Bulgarian Times от 17 януари 2022 г. твърди, че Международният съд по общо право (International Common Law Court of Justice) е „нанесъл удар срещу корпоратокрацията COVID“, като осъдил висши служители на „Пфайзер“ (Pfizer) и „ГлаксоСмитКлайн“ (GlaxoSmithKline) и висши представители на Китай, Ватикана, Великобритания и Канада за геноцид. Публикацията конкретизира, че сред осъдените са китайският президент Си Цзинпин, папа Франциск, кралица Елизабет Втора, канадският премиер Джъстин Трюдо. 

Твърдение: Международен съд осъди папа Франциск и кралица Елизабет Втора за геноцид заради Covid ваксините

Скрийншот от публикацията

Според написаното Международният съд по общо право е осъдил на доживотен затвор общо 75 лица, конфискувал е активите им, прекратил е дейността на корпорациите им и законно е забранил по-нататъшното производство, продажба или използване на техните ваксини срещу Covid като “продукти на медицински геноцид и масово убийство”.

Твърди се, че е проведен и четиримесечен съдебен процес, съгласно международното право, и така съдиите от Международния съд по общо право били издали тази „историческа присъда“.

Пояснява се, че сега случаят е свързан с чудовищно престъпление, продължаващо от няколко поколения и прикриването му. Имало системно мъчение, трафик и убийства на деца в смъртоносни експерименти за тестване на медикаменти с цел производство на Covid ваксина от десетилетия.

Прикачено е и видео от пресконференция, на която се появява един човек на фона на черно перде.

Заснетата пресконференция е повече в стила на видеата на „Ал Кайда“. В 10-минутното видео се вижда Кевин Аннет, представящ се за главен съветник на Международния съд по общо право.

Стопкадър от видеото. Кевин Анет показва документа от съда

Публикувано е и самото прессъобщение от 15 януари 2022 година, придружаващо решението на съда, със седалище в Брюксел и Ванкувър. То започва с припомнянето, че това е същият Международен съд, който принудил папа Бенедикт да напусне поста си през 2013 г. Нещо, което след кратка проверка се оказва многократно опровергано в миналото.

Част от прессъобщението на съда

Играта с логото

Официална интернет страница на съда не може да бъде открита. Нещата на съда се откриват и са поместени единствено в личния сайт на Кевин Аннет, когото виждаме и във видеото.

Интересно е и логото на Международния съд по общо право (ICLCJ). Всъщност то имитира в голяма степен логото на легитимния Международен наказателен съд.

Логото на т.нар. Международен съд по общо право (вляво) до логото на легитимния Международния наказателен съд

Международният наказателен съд (International Criminal Court) е първият и единствен постоянно действащ съд с юрисдикция да съди физически лица за геноцид, престъпления срещу човечеството, военни престъпления и др. Той има за цел да допълва националните съдебни системи. Съдът със седалище в Хага е създаден под егидата на ООН и започва да действа от 1 юли 2002 г.

Публикацията за решенията на т. нар Международния съд по общо право (ICLCJ) предизвиква реакцията на много канадци и сериозното й споделяне в Канада.

По този повод канадският офис на Франс прес публикува проверка на фактите, която намери място и в редица местни медии, че публикацията се базира на неверни твърдения. 

АФП цитира двама канадски професори по право.

Фредерик Мигрет, професор по право в Университета "МакГил" - Монреал заявява, че Международният съд по общо право не е институция в правния мир и обявеното в документа е само символично.

А Робърт Къри, професор по право в канадския университет "Далхоузи", подчертава, че показаният от Аннет документ е изцяло измислен и няма никакъв правен статут или сила.

Кой е Кевин Аннет

Откриваме информация за Кевин Аннет в различни публикации в интернет и на собствения му сайт. Аннет е канадски гражданин, бивш пастор в Обединената църква на Канада. Отстранен е през 1997 г. заради "установяването му като неподходящ за длъжността". Според някои публикации това станало след изискване да премине психиатричен преглед, което той отказал.

На сайта, озаглавен “Приятели на Кевин Аннет”, в секцията с биографията му се отбелязва, че е уволнен без причина, след като публично оповестил за смъртта на индиански деца и кражба на земя от страна на църквата му. 

В други публикации се обяснява, че след отстраняването му от Обединената църква на Канада Аннет се отдава изцяло на конспиративни теории, свързани с църквата и разкрития, особено за хората, замесени в отстраняването му.

След създаването на редица нелегитимни трибунали и съдилища, през 2011 година според биографията му в интернет, е сред създателите на т.нар. Международен съд по общо право. 

Представя се за един от тримата председатели на самопровъзгласилата се Република Каната, която е на територията на Канада. Тя не се признава от официалните канадски власти и решенията на Кенет и Република Каната се обявяват за нелегитимни.

Заключение

Твърдението, че т. нар. Международен съд по общо право е осъдил големите фармацевтични компании, световни и църковни лидери за геноцид и е забранил ваксините срещу Covid e НЕВЯРНО и МАНИПУЛАТИВНО. Авторът на публикацията за присъдите Кевин Аннет от години е известен със своите конспиративни теории, а създаденият от него "съд" е нелегитимен и няма никакъв правен статут никъде по света. Името и логото на съда заблуждават потребителите, наподобявайки на логото на наистина легитимен съд.

------------------

Екипът на БНР за проверка на факти поема ангажимент за проверка на твърдения, които могат да подведат слушатели и читатели по важни теми. Сигнали можете да изпращате на имейл reporter@bnr.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не е вярно, че преди 70 г. в България е произведен първият антибиотик в света

В скорошна публикация, предизвикала стотици реакции във Фейсбук, се твърди, че преди 70 години в България е произведен първият антибиотик в света.  Твърдението вероятно идва от статия , споделяна хиляди пъти в социалната мрежа, която извежда следното заглавие: " Пеницилинът, първият антибиотик в света, за пръв път е произведен в България на..

публикувано на 28.03.24 в 06:00
Американска бойна машина на пехотата

Превозват ли се танкове през наша територия до Украйна?

От началото на войната в Украйна придвижването на военна техника на територията на България често поражда притеснени коментари и твърдения в онлайн пространството, свързани с опасенията от въвличането на България във военни действия. Преди година например присъствието на американски военни в София предизвика притеснения, че се разполагат сили на САЩ в..

публикувано на 25.03.24 в 06:00

Наистина ли в учебника по история за VI клас пише, че не е имало османско робство?

В споделена над 1500 пъти публикация в социалната мрежа Фейсбук от 1 февруари т.г. внушава, че в учебниците по история за VI клас се учи за "съжителство между християни и мюсюлмани", вместо за османско владичество или робство. "Според проект за нова програма по история за VI клас, публикувана от Министерството на образованието и науката, не може да се..

публикувано на 21.03.24 в 06:00

Текзит: Наистина ли Тексас е на ръба на отцепване от САЩ?

Тексас - размирното дете на САЩ, е отново в устата на желаещите разпада на "Империята на злото". През социалните мрежи преминаха множество публикации, които убеждават читателя, че моментът е настъпил - Щатът на самотната звезда да възвърне статута си на независима република и с това ще катурне къщата от карти на Съединените щати. Повод за..

публикувано на 18.03.24 в 06:00

Япония не е въвеждала нова образователна система само с 5 предмета

Според споделена над 1300 пъти публикация във Фейсбук в Япония стартира нова образователна система, която ще обучава децата като "граждани на света", а не само като японци. "Учениците ще разберат и приемат различните култури и хоризонтът им ще бъде глобален, а не национален...ще изучават само 5 предмета", се казва още в публикацията (виж..

публикувано на 07.03.24 в 06:00
Урсула фон дер Лайен

Има ли Урсула фон дер Лайен прадядо нацистки генерал?

Споделяна стотици пъти публикация във Фейсбук "уличава" председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в "нацистко минало". Постът твърди, че "прадядото на Фон дер Лайен по бащина линия е Карл Албрехт Оберг, есесовец от висшите ешелони".  Постът представлява колаж на снимка с текст и в част от случаите се разпространява като се копира..

публикувано на 04.03.24 в 06:00

Снимка от Унгария показва "изобилието" в магазините в НРБ

Споделяна над 1000 пъти снимка във Фейсбук, която уж показва хранителен магазин у нас през 80-те години на миналия век, отново се радва на интерес   в социалната мрежа (виж и  скрийншотa по-долу). "Хранителен магазин от времето на соца . 80-те . Когато според някои е било голямото нямане", гласи обяснението към фотографията...

публикувано на 29.02.24 в 06:00

Готви ли се НАТО да нападне Русия?

Темата за евентуално нападение на НАТО над Русия стана все по-коментирана през последния месец. Повод се превърна започналото в края на януари учение "Непоколебим защитник 2024" (Steadfast Defender 2024), което ще продължи до края на май.  Българският сайт  lupa.bg тълкува учението като подготовка за нападение над Русия и съобщава в заглавие от..

публикувано на 26.02.24 в 06:00

Не е вярно, че президентът Радев рекламира криптоплатформа

Сайт, имитиращ интернет страницата на телевизия бТВ, е публикувал текст с фалшиво интервю от предаването "Лице в лице" с водещ Цветанка Ризова. Неин гост уж е президентът Румен Радев, представен и като предприемач и филантроп, който "натрупал богатство от нова програма за автоматична търговия с криптовалута", се твърди в публикацията (виж..

публикувано на 22.02.24 в 06:00

Вярно ли е, че 3 март липсва от учебник за 2-ри клас?

В публикация, споделена над 1600 пъти във Фейсбук, се твърди, че в учебника по „Околен свят“ за 2-ри клас, по който учат българчета в чужбина, в урока за българските празници липсва датата 3 март. "Появиха се кадри на "учебник" за 2 клас за българските училища в чужбина, в който са изброени всички национални празници, дори незнайно защо има и..

публикувано на 19.02.24 в 06:00