Спокойно начало на петъчната сесия у нас

Въпреки че в последната си сесия в четвъртък американските пазари отбелязаха сериозно повишение на фона на предстоящата среща на Федералния резерв на САЩ следващата седмица, акциите на Стария континент са на път да запишат втора поредна седмица на..

публикувано на 16.09.16 в 12:31

Акцентът в днешната търговия на БФБ пада върху пакетните сделки

Разочаровани останаха европейските капиталови пазари от края на двудневната срещата на Английската централна банка и решението и да запази без промяна ниските нива от 0,25% на британската лихва. Допълнителен ефект върху пазарите ще окажат и по-слабите..

публикувано на 15.09.16 в 17:38

Стерлингът пада след заседанието на АЦБ

Британският паунд поевтиня спрямо долара днес, след като Английската централна банка реши да запази паричната си политика без изменение, но даде заявка, че е възможно да намали лихвените проценти отново в случай, че икономиката не нараства...

публикувано на 15.09.16 в 15:31

Слаби движения на старта на сесията в четвъртък

Колебливо е началото на сесията на европейските капиталови пазари днес. Измененията на основните измерители са в рамките на няколко десети от процента, а инвеститорите очакваха заседанието на Английската централна банка по-късно днес. В Азия също..

публикувано на 15.09.16 в 12:01

Минимални понижения за БФБ в средата на седмицата

Търговията на Българска фондова борса днес завършва с минимални понижения за основните пазарни измерители, като най-голям спад записва индексът на сините чипове SOFIX, който отстъпва с 0,42% до ниво от 472,62 пункта. Сред водещите позиции днес..

публикувано на 14.09.16 в 17:32

Пакетни сделки в началото на днешната сесия

Четири поредни сесии ставаме свидетели на сериозни разпродажби на международните капиталови пазари, свързани с притесненията на инвеститорите около слабото развитие на глобалната икономика и лошото представяне на акциите от енергийния сектор. В..

публикувано на 14.09.16 в 11:36