Възстановяване на индексите

Американските индекси отново растяха след първите президентски дебати, които изглежда помогнаха за рали на облекчението на което не попречи слабостта в енергийния сектор дължаща се на спада на цените на петрола. "Стандард енд Пуърс" скочи с 0.6% до..

публикувано на 28.09.16 в 08:08

Доходността по облигациите нарасна заради опасенията в европейския банков сектор

Цената на петрола спадна заради малката вероятност за споразумение в Алжир, а нарастващите опасения за европейския банков сектор увеличиха търсенето на държавни облигации и доходността по германските 30-годишни книжа скочи с 0.42% във вторник...

публикувано на 28.09.16 в 08:07
Дойче банк лого

Продължава сривът на акциите на Deutsche Bank

Акциите на немската банка Deutsche Bank продължиха падението си до нов минимум. Днес те изтриха 3% от стойността си до 10.22 евро за брой на фондовата борса във Франкфурт. Източник на притесненията на инвеститорите е потенциалната глоба от 14..

публикувано на 27.09.16 в 16:49

Европейските борси остават под натиск след подновен спад на банковите и акциите на енергийните компании

Европейските фондови пазари отвориха във вторник на позитивна територия, тъй като инвеститорите реагираха позитивно на очерталата се победа на Хилари Клинтън над Доналд Тръмп на първия президентски дебат в САЩ, провел се в ранните часове на деня. С..

публикувано на 27.09.16 в 16:24

Дойчебанк потъва

Американските индекси затвориха със загуби като начело на тях беше финансовия сектор. Причината са опасенията около Дойчебанк, която трудно може да получи държавна подкрепа. Избягването на рискове се засилва и заради приближаването на..

публикувано на 27.09.16 в 08:32

Доходността по облигациите продължава да слиза след заседанието на Фед

Търсенето на сигурност беше основна тема вчера заради опасенията около европейските банки. Доходността по 10-годишните американски облигации допусна пробив на ключовата подкрепа при 1.0% за първи път през последните две седмици и слезе с 3.5..

публикувано на 27.09.16 в 08:31