Равносметка за последната седмица на фондовите борси

През изминалата седмица на международните финансови пазари на преден план в полезрението на инвеститорите остана Федералният резерв на САЩ и спекулациите относно предстоящата среща на Джанет Йелън и колегите и. Вероятността за повишаване на..

публикувано на 19.09.16 в 14:16

Понижение за фондовите пазари в края на седмицата

Американските пазари затвориха в петък на отрицателна територия, повлияни от слабото представяне на енергийните компании, както и от спада в цената на петрола. Индексът на волатилността VIX отстъпи с 5.71% до 15.37. В Европа водещите индекси..

публикувано на 19.09.16 в 07:42

Властите в САЩ глобиха Дойче банк с 14 млрд. долара и провокираха спад на нейните акции с 8%

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от Дойче банк да плати 14 млрд. долара глоба във връзка с разследване относно продажби на ипотечни ценни книжа, съобщи в петък водещият немски кредитор. Искът срещу банката, който вероятно ще трябва да..

публикувано на 16.09.16 в 11:33

Страхотно представяне на Apple тази седмица

Акциите на технологичният гигант Apple записаха четвърта поредна печеливша сесия в четвъртък и достигнаха най-високите си нива през тази година. Причина за това е по-високото от очакваното търсене за най-новия модел смартфон на компанията iPhone 7...

публикувано на 16.09.16 в 11:21

Акциите на Deutsche Bank се сринаха след края на сесията вчера

Акциите на една от най-големите банки в Европа и света Deutsche Bank AG рязко паднаха след края на търговската сесия в четвъртък, след като се появи информация, че Министерството на правосъдието на САЩ е предложило банката да плати глоби на стойност 14..

публикувано на 16.09.16 в 09:59

Растеж на Уолстрийт

Американските акции вчера нараснаха, подкрепени от слабите данни за продажбите на дребно и индустриалното производство и стабилизацията на цената на петрола. "Дау Джоунс" и "Стандард енд Пуърс" скочиха с по 1%. Всички 11 сектора отчетоха печалби, като..

публикувано на 16.09.16 в 08:49