Минимални разнопосочни изменения в старта на кратката работна седмица

След като отчетоха най-сериозното си седмично понижение от последните три месеца насам, в днешната сесия азиатските и европейските акции излизат на положителна територия, а инвеститорите са насочили вниманието си изцяло към предстоящата тази седмица среща на Федералния резерв на САЩ на която трябва да бъде обсъдена паричната политика на първата по големина икономика в световна.

У нас кратката работна седмица стартира с минимални разнопосочни изменения при основните показатели, а оборотът час и половина от началото на сесията достига 85 хил. лева.

С близо 25 хил. лева обем на челна позиция застават книжата на “Индустриален холдинг България“АД, който добавят 3,27% към пазарната си капитализация до 0,79 лева за брой ценна книга. Втори със 22 хил. лева оборот от една единствена сделка се нареждат книжата на “Неохим“АД, като производителят на химически продукти запазва борсовата стойност от 54 лева за акция без промяна.  Емисията на борсовия оператор също се включват в търговията със сумата от 20 хил. лева, а акциите в момента се разменят на цена от 2,27 лева за брой, което се равнява на сутрешен ръст то 3,42%.

С ниски прехвърлени обеми до 3 хил. лева участие бележат още “Чайкафарм висококачествените лекарства“АД, “ЗД Евро инс“АД, “Биовет“АД, ЦКБ и други.

На сегмента за компенсаторни инструменти за момента няма сключени сделки. 

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02