Скок за SOFIX над 500 пункта

В средата на седмицата Българска фондова борса записва един от най-добрите си дни в последните години. Индексът на сините чипове SOFIX скочи за осми пореден ден и премина психологическата граница от 500 пункта след страхотен ръст от 3.38% и завърши на ниво от 509.92 пункта. Търговският оборот за деня също бе доста над средния в последно време и достигна ниво от 3 млн. лева.

Сред най-активно търгуваните емисии днес бяха тези на компаниите част от индекса SOFIX, интересът към които се повиши след като вчера стартира първият борсово търгуван фонд у нас Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, който ще инвестира именно в компаниите част от родния бенчмарк.

Начело на търговията днес застана фармацевтичното дружество „Софарма” АД, по чиято позиция се сключиха сделки на стойност от 450 хил. лева, а пазарната му оценка скочи с 4.91% до цена от 2.99 лева за брой ценна книга.

Силни ръстове в рамките на 5% до 7% записаха и други от най-ликвидните дружества на родния пазар като „Химимпорт” АД, „Индустриален Холдинг България” АД, „Холдинг Варна” АД, „Зърнени Храни” АД и „Индустриален Капитал Холдинг” АД.

С повишения от1% до 4% и по-висока от обичайното инвестиционна активност могат да се похвалят още „Стара планина Холд” АД, „Албена” АД, „Неохим” АД, „Монбат” АД, „Първа инвестиционна банка” АД, „Централна кооперативна банка” АД и „Трейс груп холд” АД.

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02