Ентусиазмът на БФБ не утихва и в четвъртък сутрин

След изключително силното си представяне вчера, Българска фондова борса продължава възходящото си движение и тази сутрин. Родният бенчмарк SOFIX, който вчера добави над 3% към стойността си, до момента нараства с 2% и се намира на ниво от 520.18 пункта.

Интересът на инвеститорите отново е фокусиран към най-ликвидните дружества на родния пазар, които са част от SOFIX и които ще са обект на инвестиции от първия в България борсово търгуван фонд, който стартира преди два дни.

Най-значителен оборот също като вчера наблюдаваме по позицията на фармацевтичното дружество „Софарма” АД, което днес поскъпва с 2% до цена от 3.05 лева за брой.

По-значителен скок от 14.87% преди обяд записват акциите на „Индустриален Холдинг България” АД, а по-умерени ръстове в рамките на 1-2% отчитат „Монбат” АД, „Химимпорт” АД, „Софарма имоти” АДСИЦ, Първа инвестиционна и Централна кооперативна банка и др.

Международните пазари също са оцветени в зелено след като вчера петролният картел ОПЕК постигна споразумение за леко намаляване на производството за първи път от 2008 година насам, което изпрати цената на петрола нагоре. Европейските индекси записват ръстове от над един процент малко след старта на търговията, водени от енергийния сектор.

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02