Трейс Груп Холд АД подписа споразумение за сътрудничество с румънската фирма ENERGEX EXPERT SRL

Снимка: Катя Чорова

На 19.09.2016 г. Трейс Груп Холд АД подписа споразумение за сътрудничество с румънската фирма ENERGEX EXPERT SRL.

Целта на споразумението е проучване и позициониране на Трейс на румънския строителен пазар с изпълнение на проекти по обществени поръчки, включително по програми на Европейския съюз и международните финансови институции, публично-частното партньорство и трансграничните инициативи. Интересът на компанията е в областта на строителството, поддръжката, реконструкцията и рехабилитацията на автомагистрали, пътища, летища, железопътна инфраструктура, метро, енергийни и еко проекти, включително газова инфраструктура, възобновяеми енергийни източници, високо строителство, енергийна ефективност и други.

В рамките на сътрудничеството ENERGEX се ангажира да подпомогне стартирането и развитието на бизнеса на Трейс в Румъния и да осигури стратегически местни и чуждестранни партньори.
Настоящото споразумение за сътрудничество е резултат от провеждането на последователна политика от страна на „Трейс Груп Холд“ АД за излизане на външните пазари.

През последните три години компанията успешно развива дейността си на територията на Сърбия и Чехия. Бяха регистрирани клонове на холдинга в Белград и Прага. Освен това бяха придобити и две сръбски пътно-строителни предприятия „Трейс ПЗП Ниш“ АД и „Трейс ПЗП Враня“ООД, които с бързи темпове разширяват позициите си на местния пазар.

В днешната сесия изтъргуваните нижа на Трейс груп холд АД са на обща стойност около 30 хил. лева на цена от 5.40 лева за брой.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02