Вижте разпределението на мандатите от региона в 49-то НС

Късно снощи ЦИК обяви разпределението на мандатите в 49-то Народно събрание.

Победителите на изборите ГЕРБ – СДС получават 69 мандата, втората политическа сила ПП – ДБ – 64, ПП „Възраждане“ – 37. Четвъртата парламентарна група ще бъде на ДПС с 36 депутати, БСП ще има 23-ма народни представители, а ИТН – 11.

ПП – ДБ ще имат 4-ма народни представители от Пловдив град. Това са Никола Минчев, Манол Пейков, Йордан Иванов и Христо Даскалов. 

ГЕРБ – СДС ще вземе 3 от 12-те мандати в Пловдив град, според резултатите, публикувани от ЦИК. Така депутати в 49-то НС стават Бойко Борисов, Радомир Чолаков и Десислава Трифонова. Ако Борисов реши да влезе от София, то пловдивски депутат ще бъде и доц. Стефан Шилев.

Възраждане“ ще имат 2-ма депутати от 16 МИР. Това са Ангел Георгиев и Емил Янков. 

ДПС, БСП и ИТН ще имат по 1 народен представител от Пловдив град. Това са Танер Али, Иван Петков – Бебето и Гроздан Караджов. 

В Пловдивска област ГЕРБ – СДС получава 3 от общо 11-те мандата. Те са за водача Вежди Рашидов, Младен Шишков от Раковски (с най-много преференции) и д-р Иван Червенков от Асеновград.

Коалицията ПП – ДБ ще има 2-ма депутати. Това са Росен Костурков и Катя Панева.

По двама народни представители ще имат и „Възраждане“, и БСП. Това са водачът на „Възраждане“ Стоян Таслаков, който води и в Пазарджик, и Кръстьо Врачев, а при социалистите – Манол Генов от Асеновград и Калин Калапанков.

По 1 депутат ще имат ДПС и ИТН. Това са Рамадан Аталай и Станислав Балабанов. 

В 13-ти МИР Пазарджик вече има 8 мандати. По 2-ма депутати ще имат ГЕРБ – СДС, ПП – ДБ и ДПС. Възраждане и БСП ще имат по един депутат от региона

В партия ГЕРБ има пренареждане на листата. Освен водачът Екатерина Захариева, в 49-тия парламент влиза Стефан Мирев, който е с над 5 хиляди преференциални гласа. 

От Продължаваме промяната- Демократична България влизат Ивайло Шотев и Петър Кулински. Двамата бяха и в предишния парламент от Продължаваме промяната. Към момента не е ясно кой регион ще избере Дилян Пеевски. Ако предпочете Благоевград, то от ДПС в Пазарджик влизат Небие Кабак и Осман Мурадов. 

В същата дилема е и водачът на Възраждане Стоян Таслаков , който е водач и в Пловдив. След него е Десислава Георгиева. 

Единият мандат на БСП е за Драгомир Стойнев, който е и водач в Габрово. Предполага се, че той ще бъде депутат от Пазарджик, но ако избере Габрово, ще отстъпи място на областния председател на БСП Петя Цанкова.

„Възраждане“ и БСП имат по 1 народен представител от Пазарджик. Това са Стоян Таслаков, който обаче води листата на „Възраждане“ и в Пловдивска област, и Драгомир Стойнев, който е водач на листата на БСП и в Габрово. Ако двамата предпочетат други райони, депутат от „Възраждане“ ще стане Десислава Георгиева, а от БСП - Петя Цанкова. 

Смолянска област има 4 мандата в Народното събрание. Два от тях са за ДПС и по един – за ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ. Така в 49-тия парламент от Смолян влизат водачът ДПС Хайри Садъков и вторият Анджей Джандев, както и д-р Красимир Събев от ГЕРБ – СДС и Михал Камбарев от ПП – ДБ. 

Избраните в 2 многомандатни райони имат 1 ден да заявяват от коя листа желаят да бъдат избрани. Срокът изтича днес. Ако не подадат заявление, ЦИК ще ги обяви за депутати от района, в който първо са били регистрирани. 

За нашия регион това са Бойко Борисов от ГЕРБ - СДС (София и Пловдив град), Катя Панева от ПП (Пловдив област и Хасково), Йордан Иванов от ДБ (Пловдив град и област), Стоян Таслаков от "Възраждане" (Пловдив област и Пазарджик), Делян Пеевски от ДПС (Благоевград и Пазарджик) и Драгомир Стойнев от БСП (Пазарджик и Габрово). 

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви поименния списък на избраните народни представители

Централната избирателна комисия обяви поименния състав на избраните народните представители по изборни райони , след като прие заявленията на кандидатите от две листи за предпочитания изборен район. Решението предстои да се обнародва в Държавен вестник. С друго решение ЦИК прие заявлението на избрания за депутат Светослав Трифонов да бъде..

публикувано на 08.04.23 в 15:23
Слави Трифонов

Слави Трифонов няма да е депутат

ЦИК взе решение, с което прие заявлението на избрания за депутат Станислав Трифонов да бъде заличен от списъка с депутатите в 49-ото народно събрание. Трифонов от "Има такъв народ" беше избран в две листи в Благоевградския и Старозагорския район. Решението беше прието с 12 гласа "за", против него се обяви Цветозар Томов.

публикувано на 08.04.23 в 14:00

4-мата депутати от избирателен район Ямбол са същите, като в предходния парламент

Четиримата народни представители от ямболския избирателен район са същите като в предходния парламент. Депутати излъчват коалициите ГЕРБ- СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", БСП и "Възраждане". В 49-ото народно събрание от Ямболския избирателен район влизат Димитър Иванов (ГЕРБ – СДС), Мирослав Иванов ("Продължаваме промяната..

публикувано на 08.04.23 в 13:55

Четирите мандата в област Ловеч са за четири различни партии и коалиции

В област Ловеч четирите мандата за народни представители в 49-ия парламент са разпределени между четири партии и коалиции. За първи път "Възраждане" ще имат свои депутат от 11-и Многомандатен избирателен район. Организационният секретар и член на Националния съвет на партията Николай Дренчев ще е представителят на "Възраждане" в Народното събрание..

публикувано на 07.04.23 в 16:13

ДПС отново e с двама депутати в Смолянско

ДПС отново e с двама депутати в Смолянско, другите двама са от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В 49-ото Народно събрание влизат досегашните народни представители от Смолян. Решението на Централната избирателна комисия разкри за кого е четвъртият мандат за народен представител от 22-ри МИР. С него за втори път депутат става инж. Анджей Джандев, който..

публикувано на 07.04.23 в 15:57

Диана Дамянова: Очевидно отиваме на избори

" Очевидно отиваме на избори . Очевидно партиите ще трябва да поемат отговорността за това България да бъде оставена поне още 4 месеца в безвремие. Дано това да няма изключително тежки последици. Моята прогноза е, че най-нещастният народ в света – българският, е в състояние, под формата на протест, да направи избор, много скъп избор, който..

публикувано на 07.04.23 в 13:30

ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ

"Всички партии в коалицията, след решения на националните им органи, са взели решение, че коалицията няма да подкрепи правителство с мандат или участие на политическа партия ГЕРБ". Това заяви Асен Василев от ПП на брифинг на коалицията.  От формацията са започнали и своя анализ на резултатите  "В тази кампания ние обиколихме над 1000 населени..

публикувано на 07.04.23 в 12:29

ГЕРБ ще има трима депутати от Стара Загора, по двама влизат от ПП-ДБ, ДПС и "Възраждане"

Трима депутати от Стара Загора ще има ГЕРБ - СДС в бъдещия парламент. Това става ясно от окончателното решение на ЦИК за разпределението на мандатите.  По двама влизат от „Продължаваме промяната-Демократична България“, "Възраждане" и ДПС - двама. По един депутат ще имат БСП и „Има такъв народ“. Избор в кой район ще останат депутати..

публикувано на 07.04.23 в 12:01
Добромир Живков

Добромир Живков: Ще има видима консолидация в коалицията ПП-ДБ и тя ще излезе с общо послание

"Стратегически и двете политически сили - ПП и ДБ, се насочват към стабилизиране на коалицията след неуспеха, измервайки го през перспективата на първоначалните очаквания. Ще има видима консолидация в коалицията и тя ще излезе с общо послание , което предварително Кирил Петков и Асен Василев предпоставиха, за да затворят врата, докато е време..

публикувано на 07.04.23 в 11:11
Петър Витанов

Петър Витанов: БСП повече няма място в дясно управление! Избирателят ѝ отреди ролята на опозиция

БСП повече няма място в дясно управление . Партията получи  исторически най-ниския си резултат и това ѝ отрежда ясното място на опозиция . Тази категорична позиция изрази пред БНР евродепутатът Петър Витанов. Според него за БСП "обратното броене отдавна е започнало" и се върви "каскадообразно към все по-големи дъна". " Тя не може и не бива да се..

публикувано на 07.04.23 в 11:10