Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на..

публикувано на 28.03.24 в 16:14

Безплатни прегледи на деца организира Община Момчилград

Два вида безплатни прегледи за деца организира Община Момчилград. На 8 и 9 май специалистът-офтамолог д-р Ерай Дурмуш ще прегледа близо 200 деца от детските градини, чиито родители са дали съгласие. Уредът за изследванията - рефрактометър, ще бъде..

публикувано на 28.03.24 в 14:28

Дървосекачи се сбиха в село Вълкович

Проверка за хулиганство е започната в РУ-Джебел след скандал и сбиване.  Конфликтът между трима дървосекачи започнал около 9,30 часа вчера в Джебел. По първоначални данни мотивът за свадата е от личен характер. При пристигането на работното място в района..

публикувано на 28.03.24 в 10:57

Полицията в Смолян започва срещи с жители на отдалечените населени места

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Библиотеката в Кърджали подреди изложба с книги с посвещения

Изложба от книги с автографи и посвещения от самите автори или дарители към Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ подреди културната институция в Кърджали. Те са част от фонда й и са събирани в продължение на няколко десетилетия, като първите са от..

публикувано на 28.03.24 в 08:39

Жълт код за силен вятър в 12 области на страната

Много ветровито ще бъде в четвъртък със силен вятър с посока от юг-югозапад. Предупреждение за опасно силни пориви със скорост до около 90 км/ч е обявено в областите Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора,..

публикувано на 28.03.24 в 08:34

Третият мандат - в ръцете на ИТН. Радев им го връчва в 11 часа

Днес в 11 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за..

публикувано на 28.03.24 в 08:30
Снимката е илюстративна

Изложение на местни млечни и фермерски продукти представя регионални деликатеси

Приоритетно фермерски продукти, произведени в региона ще бъдат представени в 10 шатри на площад „Освобождение“ в Кърджали по време на „Изложение на местни млечни и фермерски продукти“. Земеделското експо е по пилотен проект на Българския фермерски..

публикувано на 27.03.24 в 16:44
Кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу подписаха споразумение

Община Кърджали и Тракийският университет в Одрин ще си сътрудничат

Споразумение за сътрудничество между Община Кърджали и Тракийския университет в Одрин подписаха кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу. Целта е сътрудничество в областта на образованието, здравеопазването и технологиите, споделяне на полезен..

публикувано на 27.03.24 в 16:13

Чанев посрещна ректора на Тракийския университет проф. Табакоглу

Доброто сътрудничество между област Кърджали и Тракийския университет в Одрин в сферата на образованието, здравеопазването и новите технологии обсъдиха на среща областният управител Никола Чанев и ректора на учебното заведение проф. Ерхан Табакоглу. Във..

публикувано на 27.03.24 в 15:50

Президентът връчи втория мандат на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен. Молят за избори "две в едно"

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, а те от своя страна върнаха веднага папката... празна. "За съжаление, първият мандат беше провален, защото ГЕРБ-СДС не си спазиха уговорката", отбеляза съпредседателят на..

публикувано на 27.03.24 в 15:22

Дигитализираха местния парламент на Ардино

Всички общински съветници в Ардино полчиха таблети, на които ще четат материалите за сесиите на местния парламент. Електронните устройства са осигурени от общината, а целта опазване на околната среда, съобщиха от общинската администрация. „Тази..

публикувано на 27.03.24 в 13:55

Грипът отстъпва пред заразните болести в Кърджалийско

Тенденция за намаляване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания сочат данните в сайта на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.. За изминалата седмица регистрираните случаи на грип в няколко лекарски практики са общо 39. Отчетените..

публикувано на 27.03.24 в 11:52

ЮЦДП посреща с богата програма Седмицата на гората

Под мотото „Гората е живот ... и обща отговорност!“ ще премине тази година Седмицата на гората. Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) - Смолян е подготвило програма с поредица от събития за отбелязване Седмицата на гората от 1 до 7 април...

публикувано на 27.03.24 в 11:41

Облачно, но топло време в региона

Синоптиците прогнозират спиране на валежите. Облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време, най-късно в Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, в западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина - от изток...

публикувано на 27.03.24 в 08:12

Отбелязваме Международния ден на театъра

"За да се създаде една нация,  най-напред трябва да се създаде театър." Й. В. Гьоте ЧЕСТИТ 27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА! Благодаря за труда и всеотдайната ви работа! Честит празник и на верните ни почитатели - зрителите, без тях театърът..

публикувано на 27.03.24 в 08:00
Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет

В 15 часа президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на  49-ото Народно събрание. Така продължава  конституционната процедура около формирането на кабинет с лед провала на първия проучвателен мандат..

публикувано на 27.03.24 в 07:20
Пътя при село Загорско, където при катастрофа с автомобил, шофиран от  лидера на ДОСТ Лютви Местан, загина 6-месечно бебе.

Насрочиха за 13 май делото за катастрофата с Лютви Местан

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла отново обвинителния акт по делото за катастрофата през април 2019 г. с Лютви Местан в района на село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца.  По внесения обвинителен акт е образувано наказателно дело от общ..

публикувано на 26.03.24 в 18:25
Бойко Борисов

ГЕРБ са категорични, че няма да участват в опити за съставяне на кабинет с втория мандат

От ГЕРБ-СДС няма да участват в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Това се казва в позиция на формацията, която идва като отговор на предложението на ПП-ДБ за кабинет с втори мандат. "Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с..

публикувано на 26.03.24 в 17:56
Президентът Румен Радев (вляво) и министъ-председателят Николай Денков - София, 11 октомври 2023

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат в сряда

Продължава конституционната процедура около формирането на правителство в 49-ото Народно събрание.  След провала на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ-СДС с кандидат-премиер Мария Габриел - на ход е президентът.  ГЕРБ отговори..

публикувано на 26.03.24 в 16:35