Снимката е илюстративна.

Очаква се натоварен трафик по пътищата в края на празниците

Натоварен трафик се очаква в последния от почивните дни около националния празник 3 март. Очаква се днес да е интензивно движението по път Е-79 и магистрала "Струма" в посока София заради трафика от Гърция и Банско. Натоварено ще е движението и основните..

публикувано на 04.03.24 в 08:35

Джебел отбеляза 3 март с богата програма

С патриотични слова, песни, танци и стихове Джебел отбеляза националния празник на България – 3 март. Участие в програмата в Нарочно читалище ,,Христо Смирненски – 1924‘‘ взеха децата от ОДЗ “Щастливо детство” и ДГ “Изгрев”, малките представители от..

публикувано на 03.03.24 в 17:16

С молебен за мир и тържества Смолян чества Националния празник

Смоленският епископ Висарион отслужи молебен за мир в църквата „Св. Никола“ в кв. "Устово" в Смолян. С църковното служение започнаха тържествата в Смолян по повод Националния празник и 146 г. от Освобождението на България. „Днес не е нужно да..

публикувано на 03.03.24 в 16:42

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на..

публикувано на 03.03.24 в 14:14

С тържествен ритуал в Момчилград беше отбелязан 3-ти март

С тържествен ритуал по издигане на знамето на Република България пред мемориала "Костница" в Момчилград беше отбелязан националния празник - Трети март. Трибагреникът беше вдигнат под звуците на националния химн, след което венци и цветя поднесоха..

публикувано на 03.03.24 в 13:55

Кърджали отбелязва тържествено 3 март

Тържественото шествие от представителни ученически блокове на Националния празник на Р България поведе кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн. То премина по централния булевард „България“ от Дома на културата до Паметника на Освободителите...

публикувано на 03.03.24 в 12:59

Ардино отбеляза тържествено 3 март

Националният празник  на България бе отбелязан тържествено в Ардино. На общоградското тържество, което се проведе пред паметника на Христо Ботев, присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на..

публикувано на 03.03.24 в 12:49

България отбелязва 146 г. от Освобождението си

България отбелязва тържествено 146-ата годишнина от Освобождението от османско владичество. По този повод навсякъде в страната се организират официални чествания. На 3 март 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор. Той слага край слага..

обновено на 03.03.24 в 09:57

Как се заплаща работата на националния празник?

По повод националния празник 3 март от Главната инспекция по труда напомнят, че за работа на официален празник се полага минимум двойна надница. Експертът от Инспекцията Ваня Джупанова коментира за Българското национално радио: "Ако трудът..

публикувано на 03.03.24 в 09:53

Ученици ще дадат началото на тържествата за Трети март

Кърджали ще отбележи тържествено националния празник 3-ти март и освобождаването на България от османско владичество. Началото ще дадат учебните заведения от общината с празнично шествие в 10.30 часа.  То ще започне от Дома на културата и ще премине..

обновено на 03.03.24 в 09:40

Денят ще е с променлива облачност и температура около 15 градуса

В Кърджали и Хасково на 3 март денят ще е с променлива облачност. В късния следобед е възможно на места да превали. Максималните температури ще са 15°-17°. В Смолян вероятността от слаби превалявания е значителна, максималната температура ще е 11°...

публикувано на 03.03.24 в 09:27

Българи от цялата страна се очакват на Паметника на свободата

146-ата годишнина от Освобождението на България от Османско владичество ще бъде отбелязана тържествено на историческия връх Шипка. Родолюбиви българи от цялата страна се очаква да се изкачат до Паметника на свободата, за да почетат паметта на..

публикувано на 03.03.24 в 09:05
Осма Национална ученическа конференция по история

Рекорден брой са участниците в Деветата национална ученическа конференция по история

Рекорден брой участници - над 160, се включват тази година в Деветата национална ученическа конференция по история.  Тя се организира от Школата „ИстОрика“ към СУ „П.Р. Славейков“ и ще се проведе от 5 до 7 април. Подготовката върви с пълна сила, каза..

публикувано на 02.03.24 в 18:00

Разрешиха отстрела на мечка в Смолянско

Министерството на земеделието и храните разреши на Държавното горско стопанство - Смолян да организира и осъществи отстрела на кафява мечка в Смолянско.  Издаването на разрешителното се наложи след констатиране на нанесени щети върху домашен добитък. То е..

публикувано на 02.03.24 в 14:00
БДЖ

БДЖ увеличава местата на влаковете по празниците

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 9 000 допълнителни места в съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през повечето почивни дни за..

публикувано на 02.03.24 в 11:15

Обновяват градската среда в Златоград

Млади хора с корени от Златоград предприемат инициатива за обновяване на градската среда. Това съобщава БТА. Идеите на златоградчани са да подобрят парковите среди и детските площадки с помощта на 3D проектиране и 3D принтиране. „Вече сме започнали да..

публикувано на 02.03.24 в 09:50

Днес времето ще се задържи облачно с валежи от дъжд

Днес времето ще се задържи облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 02.03.24 в 08:47

Баба Марта донесе в СУ „П. Р. Славейков“ радост, празник и гости

„Хей, свърши се тази зима! Слънцето показа се навред. Иде, иде гостенка голяма – нашата любима Баба Марта“, с тези думи славейковските внучета на добрата баба влязоха във всяка стая и закичиха с мартеници всяко дете от начален етап на обучение. Ритуалът..

публикувано на 01.03.24 в 17:01

Екоинспектори провериха сигнал за нерегламентирано заустване на отпадъчни води в река Арда край Рудозем

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионална лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) провериха сигнал за нерегламентирано заустване на отпадъчни води в..

публикувано на 01.03.24 в 16:13

Благодарност за началника на сектор Пътна полиция“ в Кърджали

В писмо до вътрешния министър Калин Стоянов и директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев се изказва благодарност към началника на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.  Автор на писмото е Ружко Халваджиев,..

публикувано на 01.03.24 в 13:50