Билетите за концерта на "Йовков" вече са продадени. 10 хиляди лева са събрани за Таня и Рени

10 000 лева са събраните пари от продажбата на билетите за Мартенския благотворителен концерт на СУ “Йордан Йовков” в Кърджали. Концертът ще бъде тази вечер на сцената на театъра със специалното участие на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев...

публикувано на 28.02.24 в 15:38
Ния Петрова

Ния Петрова: "Излез от екрана" търси баланс между живота онлайн и реалността

Инициативата „Излез от екрана“ на Сдружение "ПроБудник" обикаля страната в специален инфо-керван. И Кърджали беше част от това турне, като тук идеята прерасна в благотворителен концерт на 23 февруари с много музикални звезди, които успяха да..

публикувано на 27.02.24 в 11:42

Община Кърджали започва работа с 350 деца в риск и техните семейства

350 деца в риск от нула до 20 години ще бъдат обхванати в новия социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“. Той е първият на територията на общината, който предвижда дейности за деца до 3 години, както и патронажна грижа в семейства..

публикувано на 23.02.24 в 13:59

В напреднал стадий е проектирането на лифт до Патмос

До средата на годината се очаква да бъде възложено проектирането на новия лифт, който ще води до крепостта Патмос в община Ардино. Районът стана изключително популярен в последните години заради големия завой на яз. Кърджали до село Сухово...

публикувано на 23.02.24 в 13:46

„Тайната вечеря на Дякона Левски“ търси отговор на „Народе????“

Трудно се играе една икона, какъвто е Апостола на свободата, голяма отговорност най вече пред младата публика. Това каза за Радио Кърджали актьорът Атанас Атанасов, който изгражда образа на Васил Левски в спектакъла на Театрално-музикален център –..

публикувано на 19.02.24 в 17:52

Павлин Кръстев: Преборихме се за финансиране на инфраструктурни проекти и в нашите общини

Благодарение на настоятелността ни в няколко поредни народни събрания, вече е осигурено финансиране за проектиране на нов мост над р. Арда при с. Китница. Това обясни в ефира на Радио Кърджали депутатът от ДПС Павлин Кръстев.  „Средствата ги има..

публикувано на 16.02.24 в 14:38

Кадир Мустафов: Още от февруари кърджалийци правят резервации за 8 март

Много двойки празнуват 14 февруари в последните години. Това каза пред Радио Кърджали Кадир Мустафов, ръководител на Българската асоциация на заведенията в Кърджали. Най-често младежите подаряват цветя, но не липсват и предложения за граждански брак.  Още..

публикувано на 14.02.24 в 13:00

Ремонтирано читалище и нов път са сред акцентите на Бюджет 2024 за Община Ардино

На 14 февруари предстои да бъде приет бюджетът на община Ардино за 2024 г. „През тази година заедно с новия бюджет ще изпълним и по-голямата част от Бюджет 2023 г. и затова ни чака много работа“, заяви Изет Шабан по време на провелата се традиционна..

публикувано на 12.02.24 в 11:51

Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов номираха от Кърджали за съпредседатели на националната младежка организация на ДПС

42 делегати от област Кърджали изпращат младежките структури на ДПС на национален форум в събота в София.  Най-голямата младежка организация на ДПС в страната - кърджалийската, е номинирала двама свои членове за съпредседатели. Петя Тенева потърси..

публикувано на 08.02.24 в 13:44
Камен Тодоров

Камен Тодоров: Очаквам извънредни местни избори в Хасково заедно с европейските

Интервю на Божидар Събев с Камен Тодоров, общински председател на БСП в Хасково - звук: Извънредни местни избори в Хасково заедно с вота за евродепутати очакват местните социалисти. Това каза в сутрешния блок на Радио Кърджали "След първото кафе"..

публикувано на 07.02.24 в 10:44
Лилия Николова

Енолог: За качествено вино е нужна чистота – и в гроздето, и в съдовете, и в технологията

За да си енолог е нужно да имаш талант, усет, който да носиш по рождение. Професията не е лека за жена, защото се работи в производството и не винаги в благоприятни условия. Това казва енологът Лилия Николова. „Трябва да имаш някакъв усет. Това е..

публикувано на 01.02.24 в 22:35

Температури до 20 градуса и сняг ни очаква през февруари

За февруари се очаква средните месечни температури да са около и над нормите. Месечната сума на валежите също се очаква да е над нормата. Месецът ще бъде сравнително топъл в началото. Валежи ще има към 2 и 8 февруари. Характерно за средата на първото..

публикувано на 01.02.24 в 12:51
Депутатът Павлин Кръстев участва в приемните на ДПС в региона

Павлин Кръстев: В приемните хората питат най-много за санирането и за пътищата

Отказът да бъдат включени в списъка за финансиране по програмата за саниране на жилищни блокове е сред основните проблеми, които поставят гражданите в приемните на депутатите от ДПС. Кърджалийските народни представители продължават традицията и..

публикувано на 27.01.24 в 23:10

Процесите в ДПС са динамични, но до конференцията през февруари няма да има конфронтация

ДПС не е случайна партия, винаги е била балансьор в българския политически живот и затова не е все едно кой ще управлява в бъдещите три години и каква ще е ползата за избирателите в Кърджалийско, които гласуваха за ДПС. Това каза в Сутрешния блок на..

публикувано на 19.01.24 в 12:51
Река Арда е зимен рай за водолюбивите птици

Върна ли се водният кос в реките на Източните Родопи?

5654 броя водолюбиви птици от 31 вида бяха преброени по време на традиционното Среднозимно преброяване на водолюбивите птици във водоемите по долината на река Арда, Източните Родопи. Тази година птиците са повече, отчитат експертите на..

публикувано на 18.01.24 в 14:28

Болницата в Кърджали получи нов мобилен рентген от висок клас за Спешното отделение

Подвижен рентгенов апарат от висок клас получи Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Модерната диагностична техника е предназначена за пациенти в спешни състояния и нейното най-подходящо приложение е в Спешното..

публикувано на 17.01.24 в 14:44
Даниела Коджаманова

Даниела Коджаманова: Изпратихме една успешна година

Успешна е изминалата 2023 година за Регионалния исторически музей в Кърджали. Оценката е на директора Даниела Коджаманова. „Изпратихме една добра година, като аргументите за това са в няколко аспекта. Първо реализираните приходи от входни..

публикувано на 13.01.24 в 00:43
д-р Гюнер Осман, директор на болницата в Ардино

7 години без родилно отделение в Ардино

7 години от както Акушеро-гинекологичното отделение в ардинската болница е затворено поради липса на специалисти. Поне петима лекари са необходими, за да заработи отново отделението, казва директорът д-р Гюнер Осман. ”Трудно се намират специалисти, които..

публикувано на 08.01.24 в 15:37

Безплатен обяд получават бебетата на социално слаби семейства в община Момчилград

Социално слаби семейства в община Момчилград получават безплатен обяд за бебетата си от млечната кухня, която заработи преди дни в общинския център. Ваня Петрова, главен експерт „Европейски програми и проекти“ обясни, че „от тази услуга могат да се..

публикувано на 04.01.24 в 00:18
Кадир Мустафов

Заведения не отказват безплатно чешмяна вода, но никой не я търси

Въпреки европейските директиви, желаещи да пият чаша чешмяна вода в заведение няма. Това сочат наблюденията на клиенти и на ресторантьори. През 2018 г. Европарламентът излезе с план за насърчаване употребата на питейна чешмяна вода. В..

публикувано на 03.01.24 в 23:35