Мъж и жена запалиха копие на Корана в Малмьо

Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието на конкурса за песен „Евровизия“.  Шведската полиция беше критикувана, защото е допуснала инцидента близо до място, на което са планирани събития с масово участие.  Властите..

публикувано на 04.05.24 в 14:10

Кампанията "Аз обичам Кърджали" стартира след седмица

Община Кърджали и Туристически Информационен Център (ТИЦ) Кърджали стартират кампания "Аз обичам Кърджали", чиято цел е маркиране и почистване на екопътеките и туристическите маршрути в община Кърджали. Началото на първото от множество събития ще се..

публикувано на 04.05.24 в 13:25

ЦИК вече допусна 8 партии и коалиции да се регистрират за местния вот в Хасково

8 партии и коалиции вече са допуснати от ЦИК за участие в новите избори за общински съветници в на 23 юни. Припомняме, че до извънредните местни избори за съветници се стигна след касиране на резултатите от последните местни избори. Това стана с решение..

публикувано на 04.05.24 в 12:25

Велика Събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде..

публикувано на 04.05.24 в 10:39

Дъжд и гръмотевици

Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен. Температурите Минималните..

публикувано на 04.05.24 в 08:50

"Сиела Норма" ще изготвят електронна бюлетина за изборите на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-и юни. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни: "От..

публикувано на 03.05.24 в 13:40

Монтираха 102 платформи за щъркелови гнезда в областите Кърджали и Хасково

102 платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда са монтирали служители на ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ през миналата година на територията на РИОСВ -Хасково. Най-много платформи за щъркелови гнезда са поставени в общините Димитровград и Харманли – по 28,..

публикувано на 03.05.24 в 08:38

Разпети петък е – ден на смирение

Денят на Христовото Разпятие е най-скръбният за християнската общност, единственият, в който не се извършва Света литургия. Няма и Свето Причастие, защото Сам Господ се е принесъл в жертва чрез кръстната смърт на Своя Син. Тишината изпълва сърцата на..

публикувано на 03.05.24 в 07:47

Оранжев код за значителни валежи и гръмотевици обявиха за Кърджали

Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Количества: 25-40 mm, в планинските райони и повече. Има условия и за градушки, съобщават от НИМХ. Днес ще е предимно облачно. В цялата страна ще има валежи от дъжд и в..

публикувано на 03.05.24 в 07:39

1317 души ще попълнят 157 секционни комисии в Кърджали

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-тото Народно събрание и Европейския парламент проведоха  консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно..

публикувано на 02.05.24 в 18:45
площад

Завърши ремонтът на площад "Хаджи Димитър" в Кърджали

Откриха официално обновения площад "Хаджи Димитър" в Кърджали, който се намира над кръговото движение на пазара.  В района на плащада е изградена чешма, посадени са дървета, създадена е система за събиране и използване на дъждовната вода.  Средствата за..

публикувано на 02.05.24 в 16:16

Деца боядисваха яйца в читалище "Родопски фар"

В библиотеката на НЧ "Родопски фар 1938" в Кърджали по традиция с деца от квартал Гледка и града боядисаха великденски яйца.  Библиотекарката Здравка Димитрова разказа на децата за църковния празник, за  преданието за червеното яйце и традициите свързани с..

публикувано на 02.05.24 в 16:01

600 яйца боядисаха на Велики четвъртък в ОДК в Кърджали

600 яйца боядисаха, днес, на Велики четвъртък децата от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Театър, творчество изява“ към Общински детски комплекс гр.Кърджали, които както всяка година са дарени от кърджалийска..

публикувано на 02.05.24 в 14:18

2024 яйца ще боядисат монасите в Бачковския манастир

2024 яйца ще боядисат тази година монасите в Бачковския манастир на Велики четвъртък. Така те ще спазят християнската традиция, според която на този ден се боядисват яйцата - символ на Христовото Възкресение.  Велики четвъртък е денят, в който..

публикувано на 02.05.24 в 13:15
На изхода от град Харманли се намира парка

Честит Празник, Харманли!

С празнична литургия за успехи и благополучие започва днешният Ден на Харманли, гласи афишът на Общината за отбелязване на празника.  Богослужението ще се състои в местния храм "Свети Атанасий". Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския..

публикувано на 02.05.24 в 10:55

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през..

публикувано на 02.05.24 в 10:10
Никола Чанев

Чанев свиква среща за околовръстния път на Кърджали

Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще инициира среща с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“, за да коментират перспективите за изграждането на обходен път. Той е..

публикувано на 02.05.24 в 09:05

Облачно, валежи в планините

Облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са..

публикувано на 02.05.24 в 08:33

Днес е Велики четвъртък - последният ден от Страстната седмица

Днес е Велики четвъртък - поредният ден от Страстната седмица, през която православните християни по целия свят съпреживяват последните дни от земния живот на Иисус Христос.  Програмата на църковните богослужения на днешния ден е наситена и пресъздава..

публикувано на 02.05.24 в 07:55

И президентът Румен Радев призова за преосмисляне на решението за частна детска болница

Президентът Румен Радев изпрати писмо до медиите, с което призовава служебният кабинет на Димитър Главчев да преосмисли решението за създаването на частна детска болница в София. "Вчера служебното правителство изненадващо взе решение да одобри..

публикувано на 01.05.24 в 17:44