Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест милиона контрабандни цигарени гилзи задържаха турските митничари на ГКПП "Капъкуле"

Снимка: БГНЕС

Турските митничари на ГКПП "Капъкуле" са разкрили контрабандна пратка от 6 600 000 цигарени гилзи при опит да бъдат внесени нелегално в Турция.  Товарът бил скрит в тир с германска  регистрация, шофиран от български гражданин с инициали Х.Х.С. Тирът влязъл на "Капъкуле" през "Капитан Андреево".

Товарът бил засечен на уредбата за контрол на МПС на турската митница. След това екипи на службата за борба срещу нелегалния трафик към "Капъкуле" предприели обстойна проверка на тира, където открили укритите в кашони цигарени гилзи. Българският шофьор на тира е задържан, води се следствие.

А в друг тир с българска регистрация и шофиран от български гражданин, който пътувал от България за Турция, митничарите на "Капъкуле" разкрили 27,523 кг сребро на кюлчета, които били укрити на различни места в тира. Стойността на контрабандната пратка е за около 60 хиляди турски лири. Шофьорът с инициали Й.К. А. бил задържан от митническите власти, а след това предаден на правосъдието в Одрин с обвинение за нелегален трафик.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!