Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом отвори врати за хиляди деца на втория ден от Великден

| обновено на 21.04.14 в 17:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Семейството на американския президент Барак Обама е домакин на традиционните ежегодни великденски празненства. За 136-ти път южната поляна на Белия дом приема хиляди деца, които ще участват в различни състезания и ще могат да се срещнат с герои от сериали. Децата могат да спортуват с президента и да присъстват на различни мероприятия, сред които музика на живо и разказване на приказки. Сред останалите активности са йога, научни експерименти и уроци по танци. 

За събитието бяха пуснати сувенирни яйца, които са с отпечатаните подписи на президента Обама и първата дама Мишел Обама. Те са в четири цвята - розово, оранжево, синьо и зелено. Тази традиция започва при администрацията на Роналд Рейгън през 1981, когато в състезанието по търкаляне на яйца са включени дървени яйца с подписите на известни личности. 

Темата на тазгодишното празненство е "Скочи в здравословния начин на живот и влез във форма". Това е част от инициативата на първата дама Мишел Обама за намаляване затлъстяването сред младите. Има и хранителен щанд, на който актьорски състав от сериал на Дисни демонстрира приготвяне на здравословно меню.

На събитието присъстват популярната сред младите певица Ариана Гранде, комедиантът Джим Кери, Мис Америка 2014, астронавтът Лилънд Мелвин и много атлети, представители на различни спортове, като футбол, хокей и баскетбол.  Сред останалите активности са йога, научни експерименти, уроци по танци и работилници и занаяти. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!