Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рудозем недоволни от забавеното изграждане на ГКПП Рудозем - Ксанти

Снимка: Архив



Хората от Рудозем са недоволни от забавянето на строежа на Граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти. Надяваме, се в най-скоро време тази ситуация да се разреши, каза за радио Кърджали кметът на Рудозем Румен Пехливанов. Масово негодуват хората, казва той. Много спешно трябва да се реши проблема със законодателни мерки.

Припомняме, че фирма, регистрирана за продажба на коли, мотори и мотопеди от Кюстендил, спря поръчката за изграждане на Граничния пункт през прохода Елидже.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Петър Захариев

138 кандидати се борят за петте мандата в 9 МИР, Кърджали

Заличените от избирателните списъци гласоподаватели не са сериозно число, каквито очаквания бяха изказани в началото на подготовката на изборите за представители в Европейския парламент от страната ни и за народно събрание, които ще бъдат произведени в неделя, на 9 юни. Това сочат наблюденията на заместник-председателя на Районната избирателна..

публикувано на 07.06.24 в 21:54

РИК Кърджали е готова за изборите 2 в 1

Районната избирателна комисия в Кърджали е готова за произвеждането на изборите 2 в 1 в неделя. В това е категоричен зам.-председателят й ПетърЗахариев.  "Машините за изборите за вота в неделя се очаква да пристигнат днес в по-късните часове. Транспортирането им до общините ще бъде в събота по специално изготвен график", съобщи още Петър Захариев. 

публикувано на 07.06.24 в 17:50

В деня на изборите "Галъп" ще провежда екзитпол и в Кърджали

В деня на изборите "Галъп интернешънъл болкан" ще провежда екзитпол в няколко области, сред които и Кърджали.  Така, слушателите и читателите на Радио Кърджали ще имат възможността да научат първи изборните резултати.  Те ще бъдат оповестени веднага след приключване на изборния ден.   В неделя, 9 юни слушателите на Радио Кърджали през целия ден ще..

публикувано на 07.06.24 в 17:42

Засилено е полицейското присъствие в РИК Хасково заради заплахи

Районната избирателна комисия в Хасково работи под засилено полицейско присъствие заради заплахи, отправени от кандидат за депутат. Това съобщи за Радио Кърджали председателят Добромир Якимов. Той съобщи, че кандидат-депутатът е попречил на работата на РИК, влизал е в конфликти с членовете на комисията, а също е отправял заплахи.  "С оглед..

публикувано на 07.06.24 в 17:01

С 3000 кв.м се увеличават зелените площи в парка на Момчилград

С 3 000 квадратни метра ще се увеличат зелените площи в парк "Нури Адалъ" в Момчилград с реализирането на проекта за обновяването и разширяването му. Всички съществуващи до момента растителни видове - дървета, храсти и тревни площи се запазват.  В момента съществуващите зелените площи на парка са 16 383,60 кв. м. След реализирането на проекта ще станат..

публикувано на 07.06.24 в 15:55

Резултатите от матурите и от НВО в 4. клас – по-добри от миналогодишните

Резултатите от матурите и от националното външно оценяване в 4. клас, които се проведоха през месец май, са по-добри от миналогодишните, съобщиха от МОН. Макар и на други позиции сред регионите с най-ниски постижения остават Кърджали и Видин.  Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега -..

публикувано на 07.06.24 в 15:30

В Хасково се обединяват в подкрепа на осемгодишната Никол

Всички събития, организирани от Община Хасково, ще бъдат посветени на благотворителната кампания в помощ на осемгодишната Никол, съобщиха от администрацията на кмета.  През този месец предстоят обичаните от всички фестивали „Театър, обичам те!“, „Сцена на края на града“, а в началото на юли „Хасково рок 2024“, които събират многобройна публика и от..

публикувано на 07.06.24 в 14:58