Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 19-ти януари волейболна Арда гостува на Берое Стара Загора


На 19-ти януари волейболна Арда гостува на Берое Стара Загора. С този мач небесносините откриват пролетния полусезон и устремено гледат към Суперлигата. Във временното класиране кърджалийският отбор се нарежда на първо място в Б група на Висшата лига. 

Разчитаме, че ще продължим със същото темпо и по най-лесния начин ще се върнем в Суперлигата. Показахме,че сме отбора, който има място в Суперлигата, с играта си, с отношението към спорта. Ние тренираме на пълни обороти, професионално, казва президентът на Арда Милко Багдасаров. 

Берое са доста амбициозен отбор, млад отбор, със сериозен треньор в лицето на Иван Тасев. Те са един от отборите, които са си поставили много високи цели, допълва още Багдасаров.  

Първият домакински мач за Арда ще бъде на 26 януари, когато посрещат в зала Арпезос отборът на Царево. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката, която публикува в профила си Джейхан Ибрямов над призивния си пост

Група депутати от ДПС на среща с Доган

Част от депутатите от Движението за права и свободи се срещат с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец. Официално няма информация кои са поканените и дали сред тях е председателят на партията Делян Пеевски.  По информация на БНТ обаче на срещата ще присъстват народните представители, които бяха изключени от..

публикувано на 06.07.24 в 12:41
Изменение на линията на бедност за 2023 спрямо 2022 г. и относителен дял на бедните по пол и области

17 на сто от кърджалийци живеят с по-малко от 500 лв. на месец

Линията на бедност за област Кърджали през 2023 г. e 497.37 лв. средно месечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 16.9% от населението на областта, съобщават от Териториалното статистическо бюро - юг, отдел "Статистически изследвания" - Кърджали. Данните са публикувани в ежегодния доклад - "Индикатори за..

публикувано на 06.07.24 в 12:27

Канят малки детективи на "Лято в музея"

Богата и разнообразна програма е подготвил екипът на Регионалния исторически музей в Кърджали за децата, които ще посещават инициативата "Лято в музея". Предвидени са образователни игри, тематични беседи, творчески ателиета. В пет поредни дни - от 8 до 12 юли, включително, младите приятели на РИМ ще изпълнят различни мисии.  В понеделник им предстои..

публикувано на 06.07.24 в 09:03
Снимката е илюстративна

Етна е буден. Не пътувайте до Сицилия, препоръчва МВнР

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да се въздържат от пътуване до Сицилия и околните острови следващите дни заради активизиране на вулканите Етна и Стромболи.  Управата на летището в италианския град Катания, разреши частичното му отваряне, след като то бе затворено заради активната дейност на Етна. Отвориха частично..

публикувано на 06.07.24 в 08:13

Слънчево с променлива облачност в Кърджали

Слънчева събота обещават синоптиците, след обяд на места с купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са между 30 и 35 градуса. По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е..

публикувано на 06.07.24 в 08:08

Започва лятното плуване за деца в Крумовград

За поредна година децата в Крумовград ще се учат да плуват. Инициативата е безплатна и е организирана от общината. Осигурен е и безплатен превоз.  Интересът към Плувното лято е много голям, каза Карамфилка Тюрдиева, директор на Дирекция образование и социални дейности: Заниманията ще се проведат в рамките на един месец в басейн "Оазис"...

публикувано на 05.07.24 в 15:46

Четвърти международен документален „Родопи филм фест“ се открива на 11 юли в Смолян

За четвърта поредна година Международният документален „Родопи филм фест“ (RIFE) ще се проведе в Смолян от 11 до 14 юли, съобщи Михаела Люцканова, отговаряща за връзка с медиите. Програмата ще направи преглед на 36 заглавия от България и света, като входът е свободен. Избрани филми са включени за първа година в платформата Nettera.TV. Основният..

публикувано на 05.07.24 в 15:02