Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали ограбиха и потрошиха читалище



Вандали обраха и потрошиха Народно читалище "Петко Рачев Славейков - 1928" в квартал "Владислав Варненчик" във Варна. Това е читалището което в началото на годината се включи в кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград и дари книги за изгорялото читалище в гърменското село Скребатно.

Липсва много техника - озвучителна система, микрофони, фотоапарати, компютри, лаптопи и друг инвентар, разказва в интервю Пламена Хистова, библиотекар в читалището.

"Всички помещения в читалището са разбити.  Най-лошото е, че всичко е унищожено по вандалски начин. Вратите, прозорците са разбити. Ние нямаме СОТ. Това ще попречи на дейността ни при всички случаи, тъй като е взет лаптоп със система за библиотечен софтуер, взета е озвучителна техника, с която ние работим, даже и тъпан", разказва библиотекарката. 

От културното средище очакват помощ от фирми и дарители, които могат да им помогнат, за да си възстановят техниката - фотоапарат, микрофони, озвучителна система и най-важното - лаптоп. 

Всеки който има възможност да им помогне, може да се свърже с читалище "П.Р.Славейков"  на телефон: 

052/51 03 05

052/51 03 06

или на адрес гр. Варна, ж.к. "Владислав Варненчик", бул "Константин и Фружин" 21

Цялото интервю може да чуете в прикачения файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет..

публикувано на 24.09.24 в 18:26

Ерол Мюмюн: Ще водим позитивна кампания, която да достигне до всеки един гражданин

“Листата е съставена от хора, експерти, които ще дадат най-доброто от себе си за доброто на нашата родина България и за нашата област Кърджали. Най-важното е, че няма компроментирани лица, няма дерибеи", коментира за Радио Кърджали Ерол Мюмюн, кмет на община Кърджали и водач на листата на “ДПС-Ново начало” в Кърджали. В сутрешния блок, Ерол Мюмюн..

публикувано на 23.09.24 в 13:33

Мистериите на Хухла се разплитат тази вечер

В Хухла в продължение на два дни се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла", който тази година е под мотото "Човечност без граници".  В мистичното ивайловградско село се срещат представители на три етноса - българи, гърци и турци . Те се надсвирват, надиграват, надпяват и надприказват в продължение на три дни - от 21 ви до..

публикувано на 22.09.24 в 18:48

Есенен "Вкусен следобед"!

Във втората част на предаването: - обръщаме внимание именно на лова  със Стоян Памуков, специалист при Ловно-рибарско дружество-Брезово. - както и ще ви разкажем как протича културният фестивал "Мистериите на Хухла". - А Иван Динев - Устата ще открехне завесата за стенд ъп шоуто си в Кърджали . Очакват ни още изненади, само останете..

публикувано на 22.09.24 в 18:23

Смартфонът в клас - да или не?

публикувано на 18.09.24 в 15:18

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига в Кърджали

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига на 19 септември, четвъртък, в Кърджали по покана на Националната браншова организация „Обединени български животновъди“. Това съобщи председателят на организацията Бойко Синапов. С министъра ще бъдат негови заместници, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ и изпълнителният..

публикувано на 17.09.24 в 17:02

Йозеф Бата: В Кърджали видях усмихнати хора

Йозеф Бата от три месеца живее в Кърджали. След пенсионирането си в Германия се настанява в родопския град. Работил е в Гражданска защита в Бон. Вече има българска лична карта, с която се гордее. За Кърджали казва, че е прекрасен слънчев град с усмихнати хора.  „За пръв път, когато излязох да се разходя в центъра на Кърджали, бях шокиран от уличните..

публикувано на 17.09.24 в 11:40