Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ексклузивно интервю с капитана на Арда Пламен Крумов преди срещата с ЦСКА 1948

Пламен Крумов за дербито: Ще оставим сърцата си на терена

Капитанът на ПФК "Арда" Пламен Крумов
Снимка: Георги Аргиров - Арго



На 19-ти май, неделя от 15.00ч., Арда е домакин на ЦСКА 1948 в дербито на 29 кръг на Втора лига. Срещата ще бъде решаваща за Арда за мястото й в Първа лига. Ръководството на тима обяви свободен вход за мача. Арда разчита изключително много на подкрепата от своите фенове. Илияна Типова разговаря в ексклузивно интервю за Радио Кърджали с капитана на сините лъвове Пламен Крумов

Отборът е готов. Цяла седмица работим добре. Момчетата осъзнават важността на мача и мисля, че ще влезем по най-добрия начин. Дай Боже да се поздравим с успех, коментира готовността на отбора капитанът на Арда с номер 71.

В последните 5 мача Арда записа 4 победи, подобно е и състоянието в противниковия лагер. Ето как преценява шансовете на Арда в този мач, капитанът Пламен Крумов:

Шансовете ни са, разбира се 50 на 50. Все пак играем срещу един добър отбор, който има точки, колкото нас. Така, че ние ще направим всичко възможно, ще си оставим сърцата на терена, само и само да спечелим 3-те точки.

Пламен Крумов е опитен футболист. Играл е и в две от най-големите дербита на България (Левски – ЦСКА и Локомотив (Пд) - Ботев (Пд)), затова го помолихме да каже какво е решаващото според него, което може да окаже влияние на резултата в такъв важен мач:

Като цяло мотивацията на играчите е от най-важно значение. Психологията в спорта и във футбола също е много важна, както и индивидуалната настройка на всеки един играч за тези мачове. Мисля, че при нас ще се получат на високо ниво тези неща и ще влезем здраво в мача.

Кърджали е футболен град. Феновете на Арда ги следват навсякъде, където играят. Ето и призива на Пламен Крумов към местната публика:

Първо ще им благодаря за това, че ни подкрепят навсякъде. А преди мача ще им кажа да дойдат на стадиона, за да ни подкрепят, защото наистина имаме нужда от тях и дай Боже да ги зарадваме с една добра игра и с една победа. И стъпка по стъпка вече да вървим и да изпълним целта си. 

Чуийте интервюто в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Областна ученическа конференция

Младежи от страната ще обменят опит като доброволци в Кърджали

Започва първата национална младежка конференция  за  доброволци под надслов "Аз съм млад млад и избирам живота". Домакин на събитието е  Общински съвет по наркотични  вещества и Превантивно информационен център (ПИЦ) Кърджали. Участниците в нея са от 11 Превантивно информационни центрове в страната. Това съобщи д-р Сезгин Бекир,..

публикувано на 20.05.24 в 10:00
Петя Цонева

Петя Цонева представя новата си стихосбирка в Кърджали

Премиера на стихосбирката на Петя Цонева - "Люлката на живота" събира средства за за издаване на сборник на английски език на поета Ивайло Балабанов. Поетичната книга на младата авторка, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград. " Люлката на живота е една книга,  която е вдъхновена от  посещението ми в село Хухла,..

публикувано на 17.05.24 в 11:00
д-р Димитър Димов

Педиатърът д-р Димов: Най-уязвими при коклюш са кърмачетата, ваксината е важна

Спад в заболеваемостта от остри респираторни заболявания наблюдава в последните дни педиатърът д-р Димитър Димов. Това не е изненадващо за края на зимния сезон и пролетта. Няма ръст и на заболеваемостта от коклюш, посочи още в ефира на Радио Кърджали специалистът с дългогодишна практика.  „ За съжаление в началния стадий коклюшът не се отличава..

публикувано на 13.05.24 в 23:40
Алириза Юсуф, кмет на с. Гургулица и с. Момина сълза

Алириза Юсуф - кмет на 50 души от две села

Гургулица е село в община Момчилград, разположено на западен склон на Източнородопския рид Стръмни рид. Къщите изградени от камък, каменни дувари ограждат дворовете. Еднолентов асфалтов път води до селската чешма, в центъра на селото. От там тесни пътечки водят до всяка къща. В селото някога е имало училище. Днес само сградата напомня за това. Къщите..

публикувано на 13.05.24 в 12:07

Възстановиха стар ритуал за гадаене около вековния дъб в Житница

Една вековна традиция се възроди по Гергьовден в Чернооченско.  Това се случва в Пряпорец, най-динамично развиващото се село в района, както и в Дядовско, Житница, Черноочене, Черна нива и много други населени места. Местните жените празнуват Хъдърлез като възстановяват обичая "мартъфал". Още предната вечер, на 5 май, млади момичета разнасят..

публикувано на 06.05.24 в 12:24

Габриела Руменова: Срокът за рекламация на туристическа услуга е 14 дни

Хората винаги да проверяват туроператора в регистъра на Министерството на туризма , преди да реализират почивката си и да четат внимателно договора. Те трябва да проверят и дали търговецът има застраховка професионална отговорност. При съмнение за повече права на оператора за сметка на техни, да преговарят и едва при отстраняване на..

публикувано на 06.05.24 в 11:58

Поставиха 10 контейнера за стари дрехи и обувки в Кърджали

Десет контейнера за разделно събиране на дрехи и обувки са поставени от няколко дни в централната част на Кърджали и в кв. "Възрожденци".  В тях ще могат да бъдат изхвърлени дрехи, обувки и  текстилни изделия. Препоръчително е старите текстилни отпадъци да са чисти. Те трябва да бъдат опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се..

публикувано на 02.05.24 в 12:23