Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо сърце за пластмасови капачки поставиха в Минерални бани

„Голямо сърце“ за събиране на пластмасови капачки поставиха в центъра на община Минерални бани. До сега пластмасовите капачки, събирани в големите сърца в цялата страна, бяха за подпомагане на отделенията по неонатология. 

Сега когато Правителството обезпечи с такава апаратура болниците, предстои да бъде избрана кауза, за която ще бъдат дарявани средствата от предадените капачки в общината.
"Подкрепям всяка младежка инициатива, която възпитава и е в полза на хората“, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. 

Още при поставянето на Сърцето няколко млади семейства донесоха събраните капачки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Конкурс за стипендия организира асоциацията на зърнопроизводителите

Конкурс за стипендия "Иван Генчев Танев" организира за девета поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Могат да участват студенти, обучаващи се в редовна форма, които завършват бакалавърска степен и продължават да учат за магистър в специалности, свързани с  растителната защита, растениевъдството или аграрното инженерство...

публикувано на 05.10.24 в 08:59

Времето в региона ще е предимно облачно с възможни слаби валежи

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. На места се очаква да има и гръмотевици. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е..

публикувано на 05.10.24 в 08:12

Удължиха крайния срок за участие в конкурса за цигулари "Проф. Недялка Симеонова" в Хасково

Община Хасково удължава срока за подаване на документи за участие в Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ Хасково 2024.  До 8 октомври 2024 г. (включително) могат да бъдат изпращани документи за участие на адрес: Хасково 6300, Община Хасково, пл. „Общински“ 1, Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“..

публикувано на 04.10.24 в 16:06
Димитър Главчев

Партиите ще получат предварително проекта за бюджет, увери премиерът

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че страната ни получава своевременна информация от партньорските служби за развитието на конфликта в Близкия изток, благодарение на което е извършена навременната евакуация на български граждани от Бейрут с правителствения самолет. Българските граждани трябва да бъдат спокойни, предприемат се всички необходими..

публикувано на 04.10.24 в 15:39
Президентът Румен Радев

Президентът: Няма пряка опасност за страната към момента

Към момента няма пряка заплаха за страната. Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.  "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия изток и произтичащите от това рискове за България и готовността на страната ни за тяхното преодоляване. След..

публикувано на 04.10.24 в 15:31

Камбанарията в парк Ямача в Хасково ще засияе в зелено в подкрепа на донорството

Община Хасково за поредна година подкрепя инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи. На 5 октомври, събота, Камбанарията в парк Ямача ще бъде осветена в зелено в знак на солидарност и подкрепа на донорството и донорите. Целта е да се насочи общественото внимание към каузата..

публикувано на 04.10.24 в 15:08

Полицията провери 17 обекта и състави 6 протокола в акцията срещу купения вот

Шестима са с предупреждение да не оказват неправомерно влияние в полза на определена политическа партия. Предупрежденията са част от резултатите от мащабната специализирана полицейска операция, която се провежда днес на територията на област Кърджали срещу купуването на гласове. В нея участват всички звена на Областната дирекция на вътрешните работи...

публикувано на 04.10.24 в 15:03