Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждат нова система за оценяване на учениците в час по физическо



Нова система за оценяване на физическите възможности на учениците от I до XII клас ще бъде въведена тази учебна година. Използваните в момента тестове включват бягане на 300 метра за момичета и 600 метра за момчета и коремни преси. Вместо тях ще има бягане на 30 и 200 метра, както и тест за ловкост. Скокът на дължина и хвърлянето на медицинска топка остават. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия растеж.  Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с ДПС. По думите на Сачева не..

публикувано на 17.06.24 в 16:39

Главна инспекция по труда: Работодателите да съобразят режима на работа при високи температури

Инспекцията по труда напомня на работодателите, че трябва да съобразят режима на работа на работeщите в предстоящите летни месеци. При работа на открито те са задължени да предприемат организационни и/или технически мерки за предотвратяване на риска от прегряващ микроклимат при обявените от Националния институт по метеорология и хидрология червен..

публикувано на 17.06.24 в 14:12

ПП-ДБ отказаха преговори с ГЕРБ за правителство

Коалицията ПП-ДБ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС за преговори за съставяне на правителство и законодателни приоритети. Това съобщиха от ПП-ДБ за БНР.  Разговорите с третата политическа сила трябваше да започнат в 15 часа. " Благодарим за отправената покана от днес за днес", посочват от формацията в своя позиция и подчертават, че ще бъдат..

публикувано на 17.06.24 в 12:50

Хасково се превръща в театрална сцена

Тази вечер в Хасково започва фестивалът „Театър, обичам те!“. На театралната сцена на ДКТ „Иван Димов“ ще бъдат представени постановки на български театрални трупи, на малка сцена ще се забавляват деца и родители, а пред сградата на театъра в Хасково – топ-музиканти в три поредни вечери ще представят най-доброто от репертоара си. Днес, 17 юни, Театър..

публикувано на 17.06.24 в 11:51

Започват разговорите за експертно правителство

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство. Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.  Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с ПП-ДБ и с..

публикувано на 17.06.24 в 10:47

Марко Тотев, подпийнал, без книжка, удари полицейски патрул

Неправоспособен водач, употребил алкохол, ударил патрулен автомобил при опит да избегне полицейска проверка. Инцидентът е станал около 23,30 часа на 15 юни по пътя между селата Аврен и Черничево. Полицейски служители подали знак за спиране на лек автомобил „Сеат“. Водачът направил опит да заобиколи полицейската кола и се блъснал в калника. При..

публикувано на 17.06.24 в 10:41

Мъж наби жена, попадна в ареста

За нанесен побой на жена 54-годишен е задържан в РУ-Крумовград. Инцидентът е станал на 14 юни около 17 часа в село Метлика. Мъжът предизвикал скандал и нанесъл удари на жената, с която съжителства. По случая е започната проверка по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

публикувано на 17.06.24 в 10:32