Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа стана заради неработещ светофар

3
Снимка: Ангел Шенков

Катастрофа с две коли- комби и джип се случи днес около 3 следобед  на кръстовището на улица "Първи май" и "Осми март" (пътя към ГКПП Маказа) в квартал "Веселчане" в Кърджали. Едната от колите е с пловдивска регистрация, а другата - с кърджалийска. Няма пострадали. По първоначални данни причина за инцидента е неработеща светофарна уребда на кръстовището. Припомняме, че преди няколко години на същото място загина млад мъж, блъснат от лек автомобил. След инцидента бе инициирана подписка пешеходните пътеки на всички натоварени пътни участъци да бъдат повдигнати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Земетресение удари Пловдив, усетихме го в Кърджали

Земетресение усетиха в област Пловдив в 20.24 часа. Според данни на Европейския сеизмологичен център магнитудът му е бил 4,2 по скалата на Рихтер. Епицентърът на на 2 км северно от Асеновград, дълбочината е 6 км. Според Националния институт по геофизика, дълбочината е 4.9 км, магнитутът е 4,1.

публикувано на 17.06.24 в 20:44

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия растеж.  Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с ДПС. По думите на Сачева не..

публикувано на 17.06.24 в 16:39

Главна инспекция по труда: Работодателите да съобразят режима на работа при високи температури

Инспекцията по труда напомня на работодателите, че трябва да съобразят режима на работа на работeщите в предстоящите летни месеци. При работа на открито те са задължени да предприемат организационни и/или технически мерки за предотвратяване на риска от прегряващ микроклимат при обявените от Националния институт по метеорология и хидрология червен..

публикувано на 17.06.24 в 14:12

ПП-ДБ отказаха преговори с ГЕРБ за правителство

Коалицията ПП-ДБ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС за преговори за съставяне на правителство и законодателни приоритети. Това съобщиха от ПП-ДБ за БНР.  Разговорите с третата политическа сила трябваше да започнат в 15 часа. " Благодарим за отправената покана от днес за днес", посочват от формацията в своя позиция и подчертават, че ще бъдат..

публикувано на 17.06.24 в 12:50

Хасково се превръща в театрална сцена

Тази вечер в Хасково започва фестивалът „Театър, обичам те!“. На театралната сцена на ДКТ „Иван Димов“ ще бъдат представени постановки на български театрални трупи, на малка сцена ще се забавляват деца и родители, а пред сградата на театъра в Хасково – топ-музиканти в три поредни вечери ще представят най-доброто от репертоара си. Днес, 17 юни, Театър..

публикувано на 17.06.24 в 11:51

Започват разговорите за експертно правителство

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство. Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.  Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с ПП-ДБ и с..

публикувано на 17.06.24 в 10:47

Марко Тотев, подпийнал, без книжка, удари полицейски патрул

Неправоспособен водач, употребил алкохол, ударил патрулен автомобил при опит да избегне полицейска проверка. Инцидентът е станал около 23,30 часа на 15 юни по пътя между селата Аврен и Черничево. Полицейски служители подали знак за спиране на лек автомобил „Сеат“. Водачът направил опит да заобиколи полицейската кола и се блъснал в калника. При..

публикувано на 17.06.24 в 10:41