Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Минерални бани приеха програми за спорта и културата

Местният парламент в Минерални бани проведе извънредно заседание вчера след обед. В проекта за дневен ред първоначално бяха включени 11 докладни записки, информира председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф. Преди началото на заседанието към тях бяха добавени и 6 допълнителни. 

Сред по-важните приети решения са Програма за развитие на физическото възпитание и спорт в община Минерални бани за 2020 г. 

"На територията на общината имаме 5 спортни клуба, с които можем наистина да се гордеем, сподели Гинка Тенчева, началник отдел МПСХД. За нас един от основните приоритети е детския спорт. Искам да няма дете в общината, което да не спортува, защото обратната страна на медала е залежаването зад компютрите за сметка на здравето", каза кметът Мюмюн Искендер. 

Приет бе и анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Минерални бани. Местните парламентаристи приеха и Годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2020 г. 

В община Минерални бани има 7 читалища с общо 13 формации – певчески, танцови и др. Девет са субсидираните бройки от Министерството на културата, а община Минерални бани както всяка година ще дофинансира дейността на читалищата. 

Сред останалите проекти за решения бяха трансформиране на целевата субсидия за капиталови разходи за 2020 г., докладна записка относно бюджетната прогноза за 2021, 2022 и 2023 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват Фестивала на родопската кухня в Баните

Откриват  второто издание на Фестивала на родопската кухня в село Баните в събота от 18 часа. С него официално ще бъде открит летния сезон в общината.  В тазгодишната програма участие ще вземат самодейните състави от 5 общини - Баните, Лъки, Чепеларе, Ардино и Джебел, съобщи кметът Павлин Белчев. „Тази година празника сме синхронизирали с..

публикувано на 06.07.24 в 14:18

БДЗП регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд

Българско дружество за защита на птиците регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд. Това е вторият подобен случай в Европа и се смята за успех при възстановяването на най-застрашения вид на Балканския полуостров. Двойката се състои от Изи - женска, освободена през 2020 година, и Лъки - див мъжки, маркиран с GPS..

публикувано на 06.07.24 в 14:12
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай също на срещата с Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра част от актива на партията в резиденцията си в парк "Росенец". В срещата ще участват 17-те депутати от ДПС, които спазиха разпореждането на Доган да гласуват против кабинета "Желязков".  Преди дни именно тези депутати подписаха отворено писмо, с което изразяват подкрепата си към Доган. Около 11:20 часа в..

публикувано на 06.07.24 в 13:44
Снимката, която публикува в профила си Джейхан Ибрямов над призивния си пост

Група депутати от ДПС на среща с Доган

Част от депутатите от Движението за права и свободи се срещат с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец. Официално няма информация кои са поканените и дали сред тях е председателят на партията Делян Пеевски.  По информация на БНТ обаче на срещата ще присъстват народните представители, които бяха изключени от..

публикувано на 06.07.24 в 12:41
Изменение на линията на бедност за 2023 спрямо 2022 г. и относителен дял на бедните по пол и области

17 на сто от кърджалийци живеят с по-малко от 500 лв. на месец

Линията на бедност за област Кърджали през 2023 г. e 497.37 лв. средно месечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 16.9% от населението на областта, съобщават от Териториалното статистическо бюро - юг, отдел "Статистически изследвания" - Кърджали. Данните са публикувани в ежегодния доклад - "Индикатори за..

публикувано на 06.07.24 в 12:27

Канят малки детективи на "Лято в музея"

Богата и разнообразна програма е подготвил екипът на Регионалния исторически музей в Кърджали за децата, които ще посещават инициативата "Лято в музея". Предвидени са образователни игри, тематични беседи, творчески ателиета. В пет поредни дни - от 8 до 12 юли, включително, младите приятели на РИМ ще изпълнят различни мисии.  В понеделник им предстои..

публикувано на 06.07.24 в 09:03
Снимката е илюстративна

Етна е буден. Не пътувайте до Сицилия, препоръчва МВнР

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да се въздържат от пътуване до Сицилия и околните острови следващите дни заради активизиране на вулканите Етна и Стромболи.  Управата на летището в италианския град Катания, разреши частичното му отваряне, след като то бе затворено заради активната дейност на Етна. Отвориха частично..

публикувано на 06.07.24 в 08:13