Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще ремонтират с проект обществената баня в Минерални бани

Обществената къпалня, която е след най-посещаваните в Минерални бани, ще бъде основно ремонтирана. 

Проектът на общината за сградата, която е 470 кв.м включва ремонт на покрива, нова водопроводна и канализационна инсталация, както подмяна на електрическата и отоплителната. Къпалнята ще бъде оборудвана с противопожарни уреди и съоръжения. 

В обновяването на къпалнята ще бъдат вложени 590 104 лв., част от които идват по проекта „Минерални Пътища – ваканции и природа с едно мигване“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България. 

Идеята е сградата, сторена през 1932 г., да се превърне в модерен СПА център с кабинети за рехабилитация и физиотерапия. Ще бъдат изцяло реновирани съблекалните, помещенията с ваните и басейните в нея. Минералната вода, която ползват тук, е с качествата на тази в прочутите Карлови Вари и много хора лекуват болежки тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Външно министерство призова българите да напуснат незабавно Иран

Министерството на външните работи призовава българите в Иран незабавно да напуснат страната заради нарастващото напрежение в региона. От ведомството препоръчват на сънародниците ни да се придържат стриктно към инструкциите за сигурност на местните власти, редовно да се информират за обстановката, да избягват военни обекти или струпване на много..

публикувано на 03.10.24 в 11:46
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Син посегна на родителите си в крумовградското село Ручей

За скандал и побой над роднини 32-годишен е задържан в РУ-Крумовград . Около 20,30 часа снощи е подаден сигнал за семейна свада в село Ручей, при който синът извършил физическо посегателство спрямо родителите си. След намесата на полицията,  мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано проверка по член от Наказателния..

публикувано на 03.10.24 в 11:43

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, н о не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 10:34

Проведе се безплатният предизборен диспут по радио Кърджали

По радио Кърджали се проведе безплатен диспут между представители на партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори . От заявилите участие в дебата 7 партии и коалиции, в последния момент се отказаха представители на три от формациите. Участието на кандидатите беше съобразено със споразумението, подписано между БНР..

публикувано на 03.10.24 в 10:06

Проблеми с цените на петрола, ако има регионална война

Световната икономика не върви добре , затова кризата в Близкия изток може да не се отрази сериозно на пазара на петрол. Това мнение изрази пред БНР Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. По думите му, основният фактор, който ще влияе върху цените, са президентските избори в САЩ, а дотогава едва ли ще..

публикувано на 03.10.24 в 08:44

В Кърджали ще бъде предимно слънчево

Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока , по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 23° и 28 °. За Кърджали очакваме предимно слънчево време, до 26 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево с..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Хасково обявява конкурс „Народни будители” 2024

Община Хасково и Младежки център Хасково обявяват национален конкурс "Народни будители" 2024г. Конкурсът е посветен на Деня на народните будители - 1 ноември.  Право на участие в него имат ученици от 5 до 12 клас. Те са разпределени в две възрастови групи: 5 - 7 клас и 8 - 12 клас. Категориите, в които участниците могат да се включат са:..

публикувано на 02.10.24 в 15:26