Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34-годишен мъж от Кърджали получи 6-месечна условна присъда за нарушена карантина

Първото дело за нарушаване на карантината в Районен съд – Кърджали приключи със споразумение. Съдът одобри изготвеното между Районната прокуратура в Кърджали и Шабан Х. споразумение, според което подсъдимият се призна за виновен за това, че на 30 март е нарушил мерките на карантина и по време на проверка на полицейски инспектори не е бил открит на посочения от него адрес за 14-дневна изолация в село Комунига.

Наложеното наказание на Шабан Х. съгласно одобреното споразумение е лишаване от свобода за срок от шест месеца с тригодишен изпитателен срок.

В седемдневен срок в Районен съд – Кърджали предстои да разгледа ново дело за нарушаване на карантина. Книжата за него, заедно с предварително изготвено споразумение между страните, са внесени в късния следобед на 3 юни.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

29 пешеходци са проверени от пътни полицаи за седмица, един е глобен

Един пешеходец е глобен при специализирана полицеска операция, свързана със спазване на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица. В хода на акцията са проверени общо 2800 моторни превозни средства и 3217 граждани. Съставени са 162 акта, 727 фишове и са заснети 1056 клипове заради шофиране с превишена скорост.  Данните изнесе пред..

публикувано на 21.10.24 в 17:48

Кърджали чества годишнина от освобождението си

С празнична програма през целия ден, кърджалийци отбелелязват 112 години от освобождението на града. По традиция, цветя и венци бяха поднесени първо пред паметника на генерал Васил Делов, като освободител на града.  Програмата продължи с шествие на представителните блокове на учебните заведения, което постави началото си в 11:30 часа от Дома на..

публикувано на 21.10.24 в 14:41

Завърши Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“

Жури с председател проф. Гинка Гичкова и членове проф. Кремена Оксенкруг, доц. д-р Галина Койчева-Мирчева, проф. Пламен Джуров и Людмила Иванова оцени младите цигулари и разпредели наградния фонд, осигурен от Община Хасково. Конкурсът приключи с галаконцерт на най-добрите млади цигулари, а кулминацията на Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ Хасково..

публикувано на 21.10.24 в 11:33

7-процентов ръст на туристи отчита Чепеларе от началото на годината

7-процентов ръст на туристи отчита Чепеларе от началото на годината. Това предаде БТА. Постъпленията от туристически данък в общината са над 400 000 лв. и са рекордно високи, съобщават от Туристическия информационен център в града. Оттам подчерават, че летният туристически сезон в Чепеларе и района е бил изключително успешен. Посетителите са предимно..

публикувано на 21.10.24 в 11:14

21 октомври е крайният срок, в който се заявява гласуване с подвижна избирателна кутия

До 21 октомври могат да се подават документи за гласуване в подвижна избирателна секция на 27 октомври - до кмета или кметския наместник по пощата или по електронен път. Към заявлението се прилага и копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя.  Ако такова копие липсва проверка се извършва по служебен..

публикувано на 21.10.24 в 11:08

Без синя зона за Деня на Кърджали

На 21 октомври няма да се заплаща за синя зона в град Кърджали. Със заповед на кмета на общината Ерол Мюмюн, се отменя платеното почасово паркиране във връзка с празника „Деня на град Кърджали“.

публикувано на 21.10.24 в 11:01

Времето в понеделник е слънчево и есенно топло

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Временни увеличения на облачността, предимно висока, ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в Кърджали – около 17°, в Хасково - 20°, а в Смолян -..

публикувано на 21.10.24 в 08:53