Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 групи от ученици в СУ "Н. Й. Вапцаров" в с. Бенковски работят по проекта "Подкрепа за успех"

СУ "Н.Й.Вапцаров с. Бенковски, общ. Кирково
Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали


Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в кирковското село Бенковски е сформирало 20 групи ученици, които работят по проекта "Подкрепа за успех". 

"Началния курс вече приключи, приключиха дистанционните занятия. В момента продължаваме, дори присъствено с групите по проект "Подкрепа за успех", които са около 20 групи, със средно по 4-5 човека в група, при спазване на всички медицински изисквания и стриктна дезинфекция на помещенията," каза Владимир Петров, заместник директора на СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Бенковски. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасно горещо време в четвъртък, обявяват жълт код за Кърджали и Хасково

Жълт код за опасно високи температури е обявен за Кърджали, Хасково и още дванадесет области в страната - Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Монтана, Враца и Видин. Температурите на места ще достигнат 38 градуса. Времето в четвъртък ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България..

публикувано на 18.06.24 в 17:45

В четвъртък изплащат възнагражденията на изборните комисии в Момчилград

Изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) във връзка с проведените на 9 юни избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители започва на 20 юни (четвъртък) в Момчилград. Това съобщават от общината. В рамките на деня ще бъдат преведени паричните суми на членовете,..

публикувано на 18.06.24 в 16:53

В Хасково изплащат възнагражденията на членовете на СИК

Членовете на СИК от проведените на 9 юни 2024 г. избори за Европейски парламент и за Народни представители ще могат да получат  възнагражденията си в периода от 19.06.2024 г. /сряда/ до 21.06.2024 г. /петък/. Това съобщиха от пресцентъра на Община Хасково. Средствата ще се изплащат в салона, намиращ се в северната част на сградата на Община Хасково в..

публикувано на 18.06.24 в 16:35
Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул,
архив

"Нощта на Орфей" събира почитатели на мистиката и изкуството за 16-ти път

За 16-ти път на 22 юни вечерта древното светилище край момчилградското село Татул, ще събере почитатели на мистиката и изкуството на фестивала "Нощта на Орфей". Tова съобщи заместник-кметът на Община Момчилград- Гюлюзар Исмаил. Гостите ще бъдат посрещнати с чаша вино, а преди началото на програмата ще бъдат наградени участниците в традиционното..

публикувано на 18.06.24 в 18:00
Деница Сачева (в средата), Рая Назарян (вдясно) и Теменужка Петкова (вляво) след проведената среща с ИТН - 18 юни 2024 г.

БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС, от ИТН са за експертен кабинет

БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не се отзова на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа, но представители на социалистите не дойдоха . Изпълнителното бюро на БСП е решило да не се ходи на тази среща. Зам.-председателят на ИБ Ирена Анастасова заяви пред БНР, че е взето решение да не се..

публикувано на 18.06.24 в 15:15

Расте броят на туристите на Татул

Расте броят на туристите на археологическия комплекс Татул с около хиляда души на година. Това показват данните от последните две години, съобщи заместник-кметът на Община Момчилград  Гюлюзар Исмаил: "От година на година броят на посетителите се увеличава. През 2022 г. около 16 000 беше броят на посетителите. Последната 2023 г. успяхме да стигнем..

публикувано на 18.06.24 в 14:50

Системата BG Alert не е била задействана преди снощното земетресение

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в Асеновград снощи, което се усети и в Кърджали. Това съобщи за БНР Александър Джартов, директор на "Пожарна безопасност и защита на  населението". Той обясни, че получените снощи съобщения на мобилните телефони са от платформата на Гугъл за известяване: "BG Alert не беше задействана предвид..

публикувано на 18.06.24 в 14:35