Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Община Минерални бани спазват противоепидемичните мерки

В община Минерални бани са взети всички превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса. В това се убеди лично кметът на общината Мюмюн Искендер, който извърши проверка в обществени сгради. 

"Дезинфектантите са скъпи, но здравето на хората е по-важно", каза кметът Мюмюн Искендер. Общината е снабдила детските градини, социалните заведения, читалища и библиотеката допълнително с дезинфектанти, сапун и други хигиенни материали. Спазваме стриктно препоръките на Националния оперативен щаб. 

"Важно е да запазим спокойствие и да не се поддаваме на паника“, добави още Мюмюн Искендер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличава се броят на заболелите с варицела в Кърджали

В Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица е регистриран 1 нов случай на коклюш. Това съобщават от институцията.  Увеличават заболелите с варицела, 34 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 20-ти до 26-ти май, когато регистрирани са били 19. Острите респираторни заболявания са под епидемичната стойност.  За..

публикувано на 03.06.24 в 16:48

В Хасково започва кампания за модернизиране на уредите за отопление

В Хасково започва кампания за подмяна на стари печки с екологични уреди за отопление.  Целта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в общината. Това съобщиха от Общинска администрация Хасково. Кампанията е по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и националния бюджет на Република България. Минимум..

публикувано на 03.06.24 в 16:44

Синдикатите настояват за средно увеличение от 20% на заплатите на медиците

Българският лекарски съюз предлага основните възнаграждения на медиците да бъдат обвързани със средната работна заплата за страната. Това каза пред журналисти председателят на организацията Иван Маджаров. Той посочи, че по този начин се определят заплатите в образованието и това дава възможност да бъдат предвидени необходимите средства: "Ние от..

публикувано на 03.06.24 в 16:38

Ръстът на цената на природния газ достигна до най-високи нива за годината

Природният газ в Европа поскъпва по време на търговията в понеделник с над 10%, достигайки най-високи ценови нива от декември 2023 г. насам, след спад в норвежкото предлагане на синьо гориво. Норвежкото газопреработвателно съоръжение Нихамна (Nyhamna) беше засегнато от непланирано спиране на работата и не е ясно колко дълго ще продължи. В резултат на..

публикувано на 03.06.24 в 16:33

В Мадан е задържан жител за притежание на високорискови наркотични вещества

В РУ-Мадан е образувано бързо производство срещу 43-годишен жител на рудоземското село Чепинци, за притежание на високорискови наркотични вещества. На 01 юни около 13:00 часа е извършено претърсване и изземване в дома му в селото. Полицейските служители открили стъклена ампула, съдържаща 14,24 грама течност, която при извършен полеви наркотест е реагирала..

публикувано на 03.06.24 в 14:17

28 ще са секциите за българите в Гърция

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции.  В Атина, където живеят най-много наши сънародници, ще отворят 5 секции. Те са на удобни и лесно достъпни с транспорт места.  На Халкидики ще има 3 възможности за гласуване, което ще улесни както туристите, така и десетките българи, които работят в туристическия сектор.  Не са лишени от..

публикувано на 03.06.24 в 14:09

Изтеглят от пазара партиди на световноизвестни брандове козметика

Изтеглят от пазара и от потребителите партиди на световноизвестни брандове козметика. Причината е установено в състава наличие на химичното съединение пропионалдехид, което е забранено за такъв вид продукти.  Повечето от тях са произведени в държави от Европейския съюз като Италия, Франция, Испания, Германия. За това съобщават от онлайн платформата..

публикувано на 03.06.24 в 13:32