Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки пандемията, община Неделино има прираст на приходите от началото на година


След като Министерството на финансите одобри оздравителната програма, община Неделино вече получи три милиона лева безвъзмездна помощ. Как ще бъдат изразходвани тези средства, съобщава Боян Кехайов, кмет на Неделино, в звуковия файл:

Боян Кехайов: Финансовата безвъзмездна помощ, която ни оказа държавата, е в размер на 3 милиона лева, а нашите задължения са близо 8 милиона лева, така че това е малка глътка въздух. Финансовата оздравителна програма ни задържава стриктно да следим за събираемостта на данъците. Независимо, че се намираме в извънредна ситуация, имаме прираст на събраните местни данъци и приходи от началото на годината. Ежемесечно следим показателите и сме оптимизирали разходите. Независимо от външни обстоятелства и кризи, които се задават, ние сме поели един път на развитие, стабилен и постоянен, така че с възможностите, които имаме, да гарантираме, че сме една община, която може да си отстоява позициите и да не попадаме отново в капани, каквито ни бяха заложени от предишните управляващи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
снимката е илюстративна

В Гърция въведоха строги мерки за предпазване от пожари

Строги мерки въвеждат в Гърция за предпазване от пожари. За едно денонощие избухнаха 54 пожара, съобщават от Гражданска защита в южната ни съседка. Властите установиха, че повечето са по невнимание, други са умишлени. Има арестувани заподозрени за палежи. Властите предупреждават, че всяко палене на огън на открито се наказва с глоба, независимо дали..

публикувано на 16.06.24 в 15:40

38 шофьори с алкохол установи КАТ за ден

В рамките на изминалия ден са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 22-ма са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, един е отказал..

публикувано на 16.06.24 в 15:35

Интензивен е трафикът на "Маказа", "Кулата" и граничните пунктове с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от страната по границата с Румъния на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „ Кардам”, „Оряхово” и „Никопол”, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция” на интернет страницата си. Информацията е към 13:00 часа в неделя, 16 юни.  Трафикът е интензивен и на границата с Гърция на..

публикувано на 16.06.24 в 15:31

Огнеборци са потушили 75 пожара за последното денонощие

75 пожара са потушени в страната през последното денонощие, двама души са пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала, 10 са били в жилищни сгради, един в промишлена, а три - във временни постройки. Организирани са близо 40 спасителни операции. Имало е обаче и..

публикувано на 16.06.24 в 13:29

Над 130 състезатели участват в Хасково в Шампионата на България по мотокрос

Хасково е домакин на Открития шампионат на България по мотокрос. Състезанието се провежда на мотописта „Хасково“. Над 130 състезатели от България, Гърция, Румъния и Турция участват в надпреварата. Тя е във всички класове и възрастови групи. Организатори на шампионата са Община Хасково и мотокрос клуб „Тийм Масар“. Народният представител Иван..

публикувано на 16.06.24 в 13:19

Слънчево, горещо и тихо е времето в неделя

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Кърджали – 30, в Хасково ще ббъде около 31 градуса, а в Смолян - 27, съобщи за Радио..

публикувано на 16.06.24 в 10:00

Мюсюлманите празнуват Курбан байрам

Започна Курбан байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни. Това е най-големият мюсюлмански празник и е в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах. Младите искат прошка от по-възрастните. За мюсюлманите Курбан байрам е празник, който сплотява, свързан е със семейните..

публикувано на 16.06.24 в 09:26