Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчетът за Бюджет 2020 на Община Кърджали повдигна много нерешени и наболели проблеми

Отчетът за изпълнението на бюджета на Общината за 2020 година повдигна много нерешени и наболели проблеми на Кърджали. Това се случи днес по време на общинската сесия преди той да бъде приет с мнозинство. Илияна Типова проследи дискусията между общинския съветник от "Демократична България" Радослав Милев и кмета Хасан Азис: 

Проблемите с безстопанствените кучета, инфраструктората на Кърджали и непоставеното видеонаблюдение на ключови места в града бяха повдигнати на сесията на местния парламент. Въпросите бяха поставени от общинския съветник от ДБ Радослав Милев по време на отчета на община Кърджали за изпълнението на Бюджета на Община Кърджали за 2020 година, който бе близо 80 млн. лв.  
Кметът Хасан Азис призна, че трябва да се завиши контрола и съобщи, че вече е създадена Програма за подобряване на жизнената среда в община Кърджали.  
Милев изрази недежда, че гражданите се надяват да видят града във видимо по-добро състояние и повдигна въпроса за бездомните кучета.  
За безстопанствените кучета кметът Хасан Азис отново обвини бившия областен управител Никола Чанев, който не предостави на общината терен от 21 дка, който беше държавна собственост за изграждане на нов приют. 
"За поредна година в бюджета на общината се записват 50-100 хил. лв за видеонаблюдение, но такова все още не е изградено", каза още Радослав Милев. 
Кметът изтъкна, че честите смени в ръководствата в ОД на МВР са причина за забавянето на съвместен проект за видеонаблюдение на проблемни места в града и съобщи, че вече е възложил на общинска администрация да определят 20 точки в града на които да се поставят видеокамери. 
Чуйте целия репортаж в звуковия файл.  
   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Протест в с. Дрангово, общ. Кирково.

Жители на Дрангово излязоха на протест, за да запазят училището (видео)

В навечерието на 100-годишнината от отваряне на първото светско училище в кирковското село Дрангово над 50 жители излязоха на протест пред ОУ "Васил Левски" в центъра на селото. Дранговчани протестират решението на общински съвет Кирково за закриване на школото. Хората от селото казват, че ако решението не се отмени ще предприемат по мащабни протести...

публикувано на 02.07.24 в 18:24

Какво се случва в ДПС?

"Чистка е за тези, които са свикнали с начина на работа в партията, а ново начало - за почетния председател Ахмед Доган", каза журналистът Тайфур Хюсеин за процесите в ДПС. След изборите бяха отстранени знакови лица от ДПС – Рамадан Аталай, Фелиз  Хюсменова и др. Организации се възпротивиха и изпратиха писмо до Ахмед Доган с призива да се намеси в..

публикувано на 02.07.24 в 17:20
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският..

обновено на 30.06.24 в 12:01

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36
Офис на НАП, Кърджали

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение. Това напомни в ефира на Радио Кърджали Нериман Сали, директор на офиса в Кърджали на..

публикувано на 28.06.24 в 17:16

Традиционният събор в Конуш ще е с благотворителна цел

Хасковското село Конуш ще отбележи селищния си събор в събота, 29 юни. Празникът на селото ще започне с футболен турнир с благотворителна кауза -  "Да помогнем на малката Никол". 8-годишното момиченце от Хасково се бори с тежко заболяване.  Кметът на Конуш Златко Латунов уточни, че турнирът ще е разделен на две части - за деца до 16 години и за..

публикувано на 28.06.24 в 15:51