След въвеждането на зеления сертификат, като изискване за посещение в затворени помещения, ресторантьорският бранш е един от най-засегнатите сектори. Събеседникът ни Мирослав Шопов, който е собственик на емблематичния кораб-ресторант на брега на яз. Кърджали разказва каква е ситуацията в момента:
„Ситуацията е много тежка. След въвеждането на сертификатите, хората се отдръпнаха. Това се формира почти в цяла България. Отделно, туристическия бранш като цяло в момента е на критичен минимум, туристопотока е силно намалял. Поради тази причина ние търпим и тези загуби. Но и в града положението също не е добро“.
Мирослав Шопов е категоричен, че въпреки, че търпи загуби, няма да съкращава персонал:
„Плащам на ден между 300 до 400 лв., за да работя. За да мога да покрия разходите за ток, вода, заплати, осигуровки, продукти и т.н. Не съм убеден, че е редно да съкратя хора, да ги пращам на борсата, никога не съм го правил.“
До сега е имало две проверки на ресторанта му във връзка със спазване на противоепидемичните мерки и не са констатирани нарушения, каза Мирослав Шопов и добавя:
„Това, което държавата го изисква го спазваме, доколкото можем. Притиснати сме до стената и откровено казано, ако имам възможност да си напълня заведението бих направил компромис. Ситуацията е извънредно тежка. Но не бих направил компромис с персонала си. Той ще е винаги изряден, със сертификати и т.н.“
Според ресторантьорът Мирослав Шопов държавата трябва да подпомогне бизнеса, докато се нормализират нещата. "В момента мярката за подпомагане на държавата пректически е неизползваема", каза още Шопов.
Чуйте цялото интервю на Галина Стефанова с Мирослав Шопов в звуковия файл.
Над 40 предложения, теми и инициативи, поставени за разглеждане от местния парламент в Кърджали, отчита за първата година от мандата си Даниела Петрова, общински съветник, представител на гражданската квота в групата на партия „Възраждане“. „Считам, че естествен завършек на една година е да анализираме свършеното и да направим план за..
Кога ще бъде отворена за посетители художествената галерия "Станка Димитрова" в Кърджали, след като ремонта на покрива вече е приключил? Какво още е необходимо, за да върне блясъка си тази емблематична сграда, която е със статут на недвижима културна ценност с местно значение? На тези въпроси отговори диркторът на Регионалния исторически..
Китайската Нова година настъпи. Това е времето на великото преселение, когато в огромната азиатска държава стотици милиони хора пътуват, за да отидат на гости на близките си. Събират се обикновено у най-възрастните. Това е единственото време в годината, когато китайците имат по-дълга отпуска и могат да се приберат по родните си места. В..
В съревнованието за клиенти от двете страни на Маказа за сега печелят гръцките заведения с по-доброто качество на предлаганата храна и с отношението на персонала към гостите. Това е впечатлението на д-р Димитър Димов, който освен един от най-добрите педиатри в Кърджали е и кулинар и пътешественик, и кулинар, познавач и ценител на добрата храна...
Стефан Йорданов, ръководител на оркестър "Роял Бенд" от Благоевград каза, че 2025 година започва силно за оркестъра с нови записи и проекти, сред които изпъкват две песни с участието на Яница Герова и Кирил Давидов. "Тези две песни са различни от обичайното звучене на оркестъра, тъй като включват зурна – инструмент, типичен за този вид музика...
На 1 февруари, събота, граждани на Кърджали ще се съберат да обсъдят проблема с острата миризма в областния град. Срещата е планирана за 11:00 часа в парк "Простор", като във Фейсбук е създадено събитие със заглавие "Стига са ни тровили! Стоп на отровния въздух в Кърджали!". Припомням,че РИОСВ Хасково установи източникът на острата миризма, а..
Топли ще бъдат първите дни на месец февруари. Съществената промяна се очаква след тях на 3 и 4 февруари. Тя ще се изрази най-вече с бързо и чувствително понижение на температурите. Това каза в ефира на Радио Кърджали синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Мариана Попова. "Студено ще бъде през първата половина на месеца,..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478