След въвеждането на зеления сертификат, като изискване за посещение в затворени помещения, ресторантьорският бранш е един от най-засегнатите сектори. Събеседникът ни Мирослав Шопов, който е собственик на емблематичния кораб-ресторант на брега на яз. Кърджали разказва каква е ситуацията в момента:
„Ситуацията е много тежка. След въвеждането на сертификатите, хората се отдръпнаха. Това се формира почти в цяла България. Отделно, туристическия бранш като цяло в момента е на критичен минимум, туристопотока е силно намалял. Поради тази причина ние търпим и тези загуби. Но и в града положението също не е добро“.
Мирослав Шопов е категоричен, че въпреки, че търпи загуби, няма да съкращава персонал:
„Плащам на ден между 300 до 400 лв., за да работя. За да мога да покрия разходите за ток, вода, заплати, осигуровки, продукти и т.н. Не съм убеден, че е редно да съкратя хора, да ги пращам на борсата, никога не съм го правил.“
До сега е имало две проверки на ресторанта му във връзка със спазване на противоепидемичните мерки и не са констатирани нарушения, каза Мирослав Шопов и добавя:
„Това, което държавата го изисква го спазваме, доколкото можем. Притиснати сме до стената и откровено казано, ако имам възможност да си напълня заведението бих направил компромис. Ситуацията е извънредно тежка. Но не бих направил компромис с персонала си. Той ще е винаги изряден, със сертификати и т.н.“
Според ресторантьорът Мирослав Шопов държавата трябва да подпомогне бизнеса, докато се нормализират нещата. "В момента мярката за подпомагане на държавата пректически е неизползваема", каза още Шопов.
Чуйте цялото интервю на Галина Стефанова с Мирослав Шопов в звуковия файл.
Само след броени дни, в малкото погранично село Сладун отново ще зазвучат народните песни, увековечени от обичаната народна певица Кичка Савова. На 26 и 27 април ще се проведе XIV издание на Международния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“, който ще събере участници от цяла България и от съседна Турция. „Ето, пролет е и фестивалът отново се..
Вторият вот на недоверие към кабинета Желязков и излизането на ДПС-ДПС от коалицията, коментира в ефира на ради о Кърджали политологът проф. Евгений Дайнов. "ДПС на Ахмед Доган, за мое голямо учудване, Делян Пеевски успя да й прекърши гръбнака . Оказа се, че тя не е жизнена политическа конструкция, а някаква апаратна формация, която не може да..
На Велика сряда хор „Ваня Монева“ покори гръцката публика с магията на българския фолклор. Впечатляващите два концерта в Националната опера в Атина бяха част от третото издание на Sacred Music Festival, който се провежда в Страстната седмица. Фестивалът обхваща над 40 събития в цялата гръцка столица – в концертни зали, църкви и музеи. Поканата към..
В 14:30 часа днес парламентът ще се произнесе по втория вот на недоверие. Парламентарната аритметика сочи, че и вторият вот на недоверие към правителството на Росен Желязков, т ози път за провал в борбата с корупцията, няма да бъде успешен. Вносителите от МЕЧ, "Възраждане" и "Величие" разполагат с 54 депутати. Само от ДПС-ДПС..
Започна Страстната седмица, която приключва с „празника на празниците“, както го наричат светите отци. „Но, за да достигнем дотам, имаме път. И наистина този път се нарича Страстна седмица“, каза отец Николай Величков от средновековен манастир „Св. Йоан Предтеча“ в интервю за Радио Кърджали. Още от неделя, Цветница, Вход Господен в Йерусалим,..
Днес на Цветница, домът се украсява с върбови клонки и свежи пролетни цветя и идва ред да се сложи и празничната трапеза. Особено подходящи за този цветен, пролетен празник са баница с лапад, праз, коприва или спанак. Салатите може да са от свежи марули, репички, пресен лук. На масата може да се сложат ястия с ориз, маслини, гъби, пресни и..
Във втората част на предаването продължаваме с кулинарните съвети, тъй като Великден е неделя, а предстои и месенето на ръка на козунаците, както и да научим тънкостите за хубавото агнешко печено. Разбира се, с шеф Пеньо Иванов-Васко и с нашата приятелка от Смолян шеф пекаря Снежана Орлова. Но преди това, от Елена Топалова ще научим за..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478