Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отново с положителна проба за Covid-19

Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се е заразил повторно с коронавирус и това е причината да откаже участие на предстоящия следващата седмица турнир в Далас.

Организаторите сами обявиха в социалните мрежи, че Гришо е влязъл в протоколите на Covid-19, което му се случва за втори път след лятото на 2020 г. и злополучното участие на Adria Tour - надпреварата на Новак Джокович.

Следващият сигурен турнир на Димитров е Акапулко между 21 и 26 февруари, но той може да компенсира отсъствието си от Далас със заявка за турнира в Делрей Бийч, стига състоянието му да го позволява. Турнирът от сериите АТР 250 започва на 14-и този месец.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
производител

Ниските субсидии оскъпяват продукцията, твърди Бойко Синапов

По-ниските субсидии, които получават българските земеделци и фермери в сравнение с колегите си от другите европейски страни, са една от причините за оскъпяване на родната продукция, твърди Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди". "Примерно, не може едно говедо в Гърция да получава 200 евро примерно, а в България 200 лв. Няма как..

публикувано на 27.05.24 в 13:02

Борбата срещу мароканските скакалци продължава в общините Кърджали и Джебел

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу марокански скакалци в област Кърджали.  Днес се третират площи в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара, Чилик, Невестино. Площите в..

публикувано на 27.05.24 в 11:52

Четвъртокласниците се явявят на национално външно оценяване по БЕЛ

Около 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. Изпитът ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути, а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата се провежда в близо 1400 училища в страната. Тестът по български език съдържа 21 задачи,..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Продължава пръскането с хеликоптери срещу марокански скакалци в Кърджалийско

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Кърджалийско.  Утре предстои да бъдат третирани площите в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара,..

публикувано на 26.05.24 в 17:23

Служебният вътрешен министър заяви, че намалява мигрантския натиск към България

Центровете за бежанци у нас са пълни на 25 процента, след като миналата година по това време капацитетът им е бил напълно зает. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и допълни, че за петте месеца на тази година има четири пъти повече върнати нелегални мигранти по страни от произход: "Работим изключително активно с Ирак и Мароко. След..

публикувано на 26.05.24 в 15:08

Приключи пръскането срещу марокански скакалци в община Черноочене

Приключи пръскането със селскостопанска авиация срещу вредители на марокански скакалци в Чернооченско.  В продължение на два дни със селскостопанска авиация от два хеликоптера са обработени около 8500 декара в землищата на 8 чернооченски села.  Бедствено положение е обявено на част от територията на община Черноочене. Засегнатите площи са предимно..

публикувано на 26.05.24 в 14:30

Пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май

В Кърджали ще пръскат срещу кърлежи и комари на 27 май (понеделник). Това съобщиха от общинската администрация. Пръскането ще започне в 21 часа на 27 май (понеделник) и ще приключи в 6 сутринта на 28 май (вторник). Ще бъдат третирани площи на територията на целия град, като обработката ще започне от централната градска част. Желателно е в..

публикувано на 26.05.24 в 13:52