Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пренареждат паветата по главната улица в кирковското село Тихомир

Снимка: Божидар Янев, БНР

Пренареждат паветата по главната улица в село Тихомир, община Кирково. Ремонтът ще бъде частичен, а причината за пренареждането им е, че на някои места са разместени и хлътнали, а на други са се образували бабуни, което затруднява движението, казва кметът на селото Росица Мизюрска

"Беше планувано още миналата година да се подновят участъците, които вече са деформирани. Паветата са може би правени преди 50-60 години, така поне поразпитах. Не се знае точно от кого, но се знае, че е много стабилна настилка. Пренареждането беше неотложно, тъй като се образуваха много места с хлътвания, с изпъквания, които затрудняваха движението. За сега са предвидени най-повредените участъци".

В звуковия файл може да чуете цялото интервю с кмета на село Тихомир Росица Мюзюрска. Тя разказва още за това как живеят хората в пограничното село, а също и за младия олимпийски състезател Павел Ангелов, който бе българският представител на олимпиадата в Пекин в спускане с шейни. Той не забравя корените си и често се връща в родното село.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Анкара изчаква с отношението си към ситуацията в ДПС

Няма яснота в момента как Анкара гледа на ситуацията в ДПС и от Турция изчакват думата на почетния председател Ахмед Доган. Това мнение изказа пред Радио Кърджали журналистът и политически наблюдател, бивш главен редактор на в. "Заман", Мехмед Юмер: " През 2020 г., когато ДПС провеждаше своята 10-та национална конференция дойде изненадващо видео..

публикувано на 08.07.24 в 12:56

Милан Миланов: Разнобоят в ДПС е обезпокоителен

Безпокойство от това, че има разнобой в ДПС, изрази пред Радио Кърджали общественикът Милан Миланов в коментар на политическата ситуация у нас от последните дни: Миланов каза, че е било предвидимо, че по всяка вероятност няма да се състави правителство, при това съотношение на силите в българския парламент, а непредвидимото е било самото..

публикувано на 08.07.24 в 12:07

Д-р Гюлестан: Не може партия, създадена от страдание, да се управлява авторитарно и еднолично

"Слуховете за смъртта на Ахмед Доган са леко преувеличени" - така с перифраза на известната сентенция на Марк Твен общественикът д-р Фикри Гюлестан коментира в ефира на Радио Кърджали ситуацията в Движението за права и свободи. И обясни: " ДПС е много деликатна, много особена партия. Там нещата не могат да пипат така, с груби рице. Не може да се..

публикувано на 04.07.24 в 16:47
Боян Джапунов

Боян Джапунов - какво е да събереш 800 000 харесвания в социална платформа

Боян Джапунов, който е само на 17 години и успява да постига големи успехи още от сега в музикалните среди и социалните мрежи. Той дори не се познава с хора от музикалния бизнес в България, но сам и с малко помощ и подкрепа от двама негови приятели вече снима и видеоклипове, освен че записва свои авторски парчета на български език. Той..

публикувано на 04.07.24 в 15:30

Радослав Милев: В предизборна ситуация сме

Ситуацията е предизборна, отиваме на избори. Това е категоричното мнение на Радослав Милев, областен лидер на "Демократи за силна България" в Кърджали. Без подкрепата на ГЕРБ не може да има стабилно правителство в този парламент, каза той и обясни, че на всички политически сили ще е трудно да се явяват за седми път на избори, нападките не спират, но..

публикувано на 04.07.24 в 11:22

Ресми Мурад: Няма разединение в структурите на ДПС в Кърджалийско

„Структурите на „Движението за права и свободи“ в област Кърджали са сплотени и единни и не одобряват този начин на изразяване на позиция“. Това каза в ефира на Радио Кърджали председателят на областната структура на ДПС Ресми Мурад по повод отворено писмо и изразяване на публични позиции от някои структури след снемането на доверие от..

публикувано на 02.07.24 в 21:15
Проф. Тодор Галунов:

Проф. Тодор Галунов: Кабинет ще има само при политическо чудо

Липсата на желание да се гласува е най-големият враг на демокрацията, „защото, ако ние не искаме да определяме кой да ни управлява, тогава кой ще определя кой да ни управлява“. Това коментира в ефира на Радио Кърджали политологът проф. Тодор Галунов. По думите му в момента българските елити не са в състояние да си изпълнят основната..

публикувано на 27.06.24 в 22:03