Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът по тенис Христо Чобанов: Хубаво е децата да се приобщят към спорта от ранна възраст


Трeнировки по тенис на корт в Кърджали ще има и през лятото. В момента в  Тенис клуб "Орфей" се обучават 33 картотекирани деца и още почти толкова некартотекирани. Това каза треньорът Христо Чобанов и посочи подходящата възраст в която детето е готово да тренира тенис на корт: 

"След 4-годишна възраст вече децата могат да идват на тенис корта. Разбира се, през първата година са общи упражнения, игра с топки – ловене, подаване, малко и ракета. Така, че хубаво е децата да се запалят по спорта от ранна възраст, за да не ги изтърваваме в по-голямата. Те свикнат ли вече, независимо дали е тенис, хубаво е да се приобщят към спорта. Тенисът е един прекрасен спорт, ще ви срещнем с много хубави хора. Ходим по турнири в Гърция, Турция, имаме контакти, така че тенисът е една врата към света".  

Христо Чобанов допълни, че родителите са значително облекчени откъм такса, след като Община Кърджали миналата година предостави кортовете за безвъзмездно ползване на клуба за 10 години. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

С 3 гола ''Саяна''Хасково надигра ''Родопа'' Смолян

''Саяна'' Хасково надигра в домакински мач ''Родопа'' Смолян  с 3:0 в срещата  от десетия кръг на ЮгоизточнатаТрета лига. Веселин Марчев откри мача с попадение в 21-ата минута. Малко след това хасковския тим изпълни корнер, топката попадна у техен футболист, който стреля в напречната греда. В началото на второто полувреме, Радослав Узунов си вкара..

публикувано на 06.10.24 в 14:23

Футболистите на АРДА U15 се наложиха с 2:0 над връстниците си от Марица

Младите таланти от школата на АРДА U15 се наложиха с 2:0 над връстниците си от Марица, в среща от 4-ти кръг на първенството Зона Пловдив. Двубоят започна отлично за възпитаниците на Ерай Салиф, които откриха резултата след много точен удар на Божидар Николов в 10-ата минута. Малко след това при нова атака за АРДА малко недостигна..

публикувано на 06.10.24 в 10:17

Тунджай Тасим се цели към световно ниво за България във вадо-рю каратето

Европейският шампион по карате Тунджай Тасим си е поставил за цел да защити втори дан по вадо-рю карате пред Японската карате федерация, най-влиятелната след Световната. Ако успее, ще стане единственият българин към момента с такова постижение, а и това ще му даде възможност да представи България на световно първенство по този спорт. В..

публикувано на 05.10.24 в 23:59

С равенство завърши мачът Арда - Берое

Арда и Берое направиха равенство 1:1 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. В Кърджали всичко по-интересно на терена стана след почивката, когато паднаха и двете попадения. Хуанка Пинеда откри за заралии след около час игра, преди Тонислав Йорданов да донесе точката за домакините. Така Берое направи равенство в първия мач след раздялата с Хосе Луис..

публикувано на 04.10.24 в 20:29

Няма победител в мача Крумовград - ЦСКА 1948

Отборите на Крумовград и ЦСКА 1948 направиха равенство 1:1 в първия двубой от 11-ия кръг в Първа лига. Домакините, водени от бившия наставник на „червените“ Атанас Рибарски, поведоха в резултата след едва 7 минути игра, когато точен бе Серкан Юсеин. Постепенно обаче гостите от София изравниха играта и стигнаха до попадение чрез Евгений Сердюк, който не..

публикувано на 04.10.24 в 17:11

Крумовград посреща ЦСКА 1948, Арда е домакин на Берое в първите мачове на XI кръг

Три мача ще дадат началото на XI кръг в Първа лига в петък. От 15:00 часа Крумовград посреща ЦСКА 1948, от 17:30 Арда е домакин на Берое, а от 20:00 часа Славия и Черно море ще премерят сили на стадион "Александър Шаламанов" в столицата. Именно двубоят в "Овча купел" ще привлече най-много погледи. "Белите" се намират в много тежка ситуация и са в серия..

публикувано на 04.10.24 в 08:56

Откриха многофункционална спортна площадка в Кърджали

Нова многофункционална спортна площадка бе открита официално днес  в кв. Възрожденци. Сред гостите бе и министърът на спорта Георги Глушков:  "Щастлив съм да бъда днес с вас и да мога да споделя вашата радост и ентусиазъм във връзка с вашата нова придобивка. Днес всички деца, а дори  и родители ще имат възможността да се докоснат до..

публикувано на 03.10.24 в 14:13