Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Чортленева освободи поста като зам.-областен управител

Юлия Чортленева освободи поста си като зам.-областен управител на Кърджали. Това потвърди самата тя за Радио Кърджали. Заповедта за освобождаването й е издадена от премиера Кирил Петков снощи, 9 юни, като влиза в сила от днес. Чортленева каза още, че не може да потвърди дали със сигурност всички нейни колеги от квотата на ИТН са освободени по области. Тя се е чула с някои от колегите си и те са коментирали, че също са освободени от длъжност. Припомням, че Юлия Чортленева бе назначена за заместник-областен управител на 25 януари 2022 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Специалната стипендия „Кърджали” получиха петима зрелостници

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството пред Паметника на освободителите. Стипендията получиха Мелин Вели, ученика от XII клас  в СУ „Йордан..

публикувано на 24.05.24 в 15:00

За първи път Стопанската камара в Кърджали награди изявени ученици и учители за 24 май

Тази година за първи път по случай 24 май Българската стопанска камара – Кърджали награди изявени учители и ученици от община Кърджали. Бяха връчени три награди, а те са за Димитрия Христова – старши учител в Професионална гимназия по икономика ,,Алеко Константинов”, Суде Халибрям – ученичка от 12 клас в Професионална гимназия по икономика ,,Алеко..

публикувано на 24.05.24 в 14:35

С празнична програма бе отбелязан 24 май в Ардино

Ардино тържествено oтбeлязa 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В трaдициoннoтo oбщoгрaдcкo тържecтвo се включиха учeници, учитeли, прocвeтни, културни дeйци и граждани. Програмата започна с празничното слово на кмета нa община Ардино Изет Шабан. Той поздрави..

публикувано на 24.05.24 в 14:10

Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково

Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково днес. Празничният 24 май събра заедно над 1500 деца и ученици от всички училища и детски градини в общината, стотици учители, родители, културни и просветни деятели, студенти и преподаватели, журналисти, читалищни и библиотечни работници и много гости на Хасково. Кулминацията на празничния 24 май беше..

публикувано на 24.05.24 в 13:47

В училището в Черноочене отбелязаха 24 май и изпратиха своите абитуриенти

Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене изпрати с балони, цветя и смях, премесен със сълзи зрелостниците от „Випуск-2024“. Абитуриентите и възпитаниците получиха грамоти и награди за отличен успех успешно участие в различни международни и национални конкурси.Директорът на СУ „Христо Смирненски“ Юлия Чортленева и училищното ръководство им пожела..

публикувано на 24.05.24 в 13:11

Ученици, педагози и творци бяха наградени от областния управител на Кърджали

По традиция в навечерието на 24 май областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци за високи постижения през годината и защитени образователни стандарти на национално и международно ниво. 40 ученици от 1 до 11 клас, 10 зрелостници, 4 музикални формации и 1 клубна форма, 34 педагози и 10 културни деятели бяха удостоени с грамоти..

публикувано на 24.05.24 в 12:09
Колективна награда за педагогическия колектив на ОУ ,,Пейо Крачолов Яворов” - Кърджали

Изявени преподаватели и дейци на културата бяха наградени от кмета на Кърджали

В навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн награди 58 учители, директори, възпитатели и педагогически специалисти.  Освен индивидуални, беше връчена и една колективна награда – на педагогическия колектив на ОУ ,,Пейо Крачолов..

публикувано на 24.05.24 в 12:03