Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Продължаваме промяната" обсъждат възможностите за съставяне на правителство

Снимка: promeni.bg

Ръководството и депутатите от парламентарната група на "Продължаваме промяната" обсъждат на изнесено заседание възможностите за съставяне на правителство. Заседанието се провежда в планински курорт. 
Обсъждат се бъдещите действия при покана за реализиране на третия мандат. Очаква се да бъде дадена оценка на дейността на кабинета в оставка с премиер Кирил Петков. 
От "Демократична България" и БСП вече обявиха, че ако получат третия мандат, ще предложат премиерския пост на "Продължаваме промяната", а и очакват формацията да има водеща роля.
От "Има такъв народ" също заявиха готовност да преговорят за участие в нов кабинет в четиристранен формат, но при условие, че Кирил Петков и Асен Василев не участват в него. 
През седмицата вече беше лансирано името на бившия председател на Народното събрание Никола Минчев като евентуален премиер. 
Утре той е гост в предаването "Неделя 150" по БНР. 

По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева ще води листите в Кърджали и в Пловдив-област

Председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева ще бъде водач както на листата в Кърджали, за което Радио Кърджали съобщи преди дни, така и в Пловдив-област. На 22 септември, неделя, от 10.30 часа ще бъде регистрирана листата на ГЕРБ в РИК Кърджали. Изпълнителната комисия на партия "ГЕРБ" днес е утвърдила имената на водачите и състава на..

публикувано на 21.09.24 в 17:42

В Аврен тракийци почетоха жертвите на събитията от 1913 г.

Тракийци отбелязаха 110 години от трагичните събития през 1913 – 1914 година край с. Манастир, когато 42 жени и деца са посечени от башибозук и захвърлени в урва край днешното село Аврен. Националният тракийски женски събор-поклонение е традиционен и се отбелязва ежегодно, като организатори са Тракийският женски съюз, Съюзът на тракийските..

публикувано на 21.09.24 в 17:06

Есенното равноденствие настъпва със слънчево време

На всеки шест месеца, веднъж през март и отново през септември, равноденствието разделя деня на Земята почти наполовина, като ни дава около 12 часа дневна светлина и 12 часа нощ . Началото на астрономическата есен настъпва на 22 септември , когато е и есенното равноденствие. От този момент нататък дневните часове постепенно ще намаляват. Със..

публикувано на 21.09.24 в 16:51

Кметът на Минерални бани остава в ареста

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста за 72 часа с прокурорска мярка. Вчера сутринта бе арестуван и синът му, а дъщеря му е освободена под парична гаранция, съобщава БГНЕС. Срещу кмета и децата му е повдигнато обвинение за организирана..

публикувано на 21.09.24 в 14:16
Ахмед Доган

ДПС-Доган събира сигнали за репресии и натиск срещу свои членове и симпатизанти

Трети ден в централата на ДПС продължават консултациите за подреждане на листите на коалицията на лоялни на почетния председател Ахмед Доган. В централата в София са представители на областните структури на крилото на движението, подкрепящо Доган. Самият Доган пристигна малко преди 12 часа и беше посрещнат с аплодисменти. Депутатът..

публикувано на 21.09.24 в 13:56

Партиите се споразумяха за състава на СИК в община Кърджали

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 50-ото Народно събрание и Европейския парламент, проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на 27октомври. Консултациите се водиха от вр.и.д. секретар на община Кърджали..

публикувано на 21.09.24 в 12:24

Продължава да вали над голяма част от Гърция, силна буря на Халкидическия полуостров

Силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища. Продължава да вали дъжд над голяма част от страната. Затворен поради наводнение е пътя  Неа Муданя - Каликратиа, съобщава пътна полиция. Наводнени участъци има на първия и втория ръкав на Халкидики. Пътува се по обходни маршрути през Полигирос. Има..

публикувано на 21.09.24 в 12:14