Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите на пътищата ще са приоритет за служебния областен управител на Смолян

2
Стефан Сабрутев
Снимка: Сайт на Областен управител Смолян


Ремонтите по пътищата от републиканската пътна мрежа в областта посочи сред най-важните приоритети в работата си служебният областен управител на Смолян Стефан Сабрутев. Като пример той посочи пътя Рудозем - Пловдивци, където преди дни протестиращи от десет села по Елховското корито блокираха за час движението, заради лошото състояние и отлагането на ремонта. Стефан Сабрутев поясни: „Хората са напълно прави да протестират, защото този проблем стои нерешен от 12 години след приключване строителството на яз. „Пловдивци“. Но проблемът е такъв и предишното време, в което бях областен управител нееднократно сме искали и настоявали за средства за подмяна на водопровода в село Елховец, там, през където ще мине и ремонта на пътя, за който има осигурени средства. Тоест в момента парадоксът е следният, че има средства за асфалтиране, а няма средства за подмяна на водопровода и може да се получи така, че ще направим една българска работа – да асфалтираме и след това ще започнем изкопните работи за подмяна на водопровода“.

Стефан Сабрутев заема поста областен управител за втори път в служебно правителство на президента Румен Радев. 


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Курбан-мевлид с 20 казана пилав събра над 2 000 души в Диамандово

На 2 000 души от квартал „Диамандово” към ардинското село Бял извор и околните населени места Падина, Жълтуша, Седларци, Еньовче участваха в традиционния курбан-мевлид за здраве и берекет.   Религиозното събитие се проведе в местността „Курбан йери”. Духовници, водени от имамите на кв. „Диамандово“ и Бял Извор Мюмюн Мехмед и Арслан Хайрула четоха..

публикувано на 07.07.24 в 16:21

"Пътувай с Хоризонт" в сърцето на Родопите

В горещите летни дни, алтернативата е планинският туризъм. "Пътувай с Хоризонт" тръгва на разходка в сърцето на Родопите, сред тишината и спокойствието на балкана, на 1200 метра надморска височина. В село Момчиловци срещаме гостоприемни домакини, свикнали да посрещат гости още от 90-те години на миналия век, когато селото се превръща в едно от..

публикувано на 07.07.24 в 16:00

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

публикувано на 07.07.24 в 13:57

Челик и Анелия ще закрият международната среща на момчилградчани

Един от най-популярните изпълнители на попмузиката в Турция Челик и попфолк звездата Анелия ще закрият 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Галаконцертът ще се състои на 27 юли /събота/ от 20 часа на градския стадион, на който се очаква да се стекат хиляди жители и гости на Момчилград и региона. Челик има..

публикувано на 07.07.24 в 12:07

Рамадан Аталай: Дали ще има разцепление в ДПС ще стане ясно от действията на Доган

Дали ще има разцепление в ДПС ще стане ясно от действията на почетния ни председател Ахмед Доган. Това заяви пред БНР дългогодишният депутат от ДПС Рамадан Аталай, който беше изключен от ПГ на ДПС. "Тези от ДПС, които не искат да се включат в общите решения и в почитането на почетния ни председател, може с тях да се разделим", смята той. Аталай..

публикувано на 07.07.24 в 11:53
Участници във вчерашната среща разпространиха след разговора снимка с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Неофициално: Предстои среща между Доган и Пеевски

По неофициална информация днес предстои среща между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателя Делян Пеевски и депутатите, подкрепили проектокабинета "Желязков". Вчера на среща на депутати от партията с Ахмед Доган в лятната му резиденция в парк "Росенец" беше решено да се възстанови нормалното функциониране на ДПС като се спазва уставът..

публикувано на 07.07.24 в 09:31
Смолян

Родопски драматичен театър приключва успешен театрален сезон

Родопски драматичен театър (РДТ) „Николай Хайтов“ приключва един успешен театрален сезон, изпълнен с много емоции , каза в интервю за БТА директорът Румен Бечев.  „За съжаление, той бе белязан с кончината на водещата ни актриса, гърбът на нашия театър – Емилия Ованесян ,  която загина при пожар в дома си. Тя фигурираше в почти всяко едно заглавие и..

публикувано на 07.07.24 в 09:21