Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светломира Димитрова е новият директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК

БЧК-Кърджали в готовност да изпрати доброволци в наводнените села

Светломира Димитрова е новият ръководител на БЧК в Кърджали
Снимка: Личен архив


Екипът от доброволци за действие при бедствия и аварии е в готовност да замине, ако се наложи, към пострадалите от наводненията райони в Карловско. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали новият директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали Светломира Димитрова. „Те могат да окажат и психо-социална подкрепа на бедстващото население там“, допълни тя.

БЧК в Кърджали е в готовност да започне и дарителска кампания за хората от пострадалите села. На този етап трябва да стане ясно от какво конкретно се нуждаят.

Светломира Димитрова е директор от около два месеца, но работи в организацията от години. Има наблюдения и е запозната с детайли в дейностите. На въпрос за приоритетите й, вече като ръководител, тя отговори: „Заварвам организацията на едно изключително високо ниво, стабилна. В национален мащаб ние се намираме на трето място като организация. Управляваме успешно две социални услуги – Дом за стари хора и хоспис „Червен кръст“. Имаме изключително много доброволци. Младежката ни организация има десет клуба – абсолютно покритие имаме в областта. Страхотен екип. По-скоро моето намерение е да успея да запазя това, което вече е изградено в организацията ни“.

Със сигурност ще има уроци за учене, но е готова за тях, категорична е Димитрова.

В края на този месец стартира нов проект, по който ще работи БЧК – Кърджали – организиране на лагер за деца в неравностойно положение.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До месец България решава дали да има военна служба за цивилни

Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните. В края на юни приключва срокът за създаване на Стратегическия преглед на отбраната. Но в част от европейските държави вече се предлагат варианти цивилните да се сдобият с военно обучение.  Обобщение на медийните публикации от началото на годината показва..

публикувано на 26.05.24 в 16:25

За недопускане на влияние в провеждането на изборите на 9 юни работи МВР

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред комитета по демокрация и сигурност на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в София, каза че се работи се активно да не се допуска влияние за изборите на 9 юни. "Работим активно именно по това да не допуснем каквото и да е влияние в провеждането на изборите на 9 юни. За момента..

публикувано на 26.05.24 в 12:54
Снимката е илюстративна

Село Стамболийски обновява църквата си

Започна ремонт на православния храм "Св. Неделя" в хасковското село Стамболийски, съобщи пред БТА кметът на селото Славчо Райков. Със средства, събрани от дарения, ще бъдеат освежени външните стени и фасадата, ремонт на камбанарията и водещите към нея дървени стълби, поясни Райков. Ще се разчисти затлачения в двора кладенец, самия двор и изграждането..

публикувано на 23.05.24 в 11:19

12 души са призовани за обяснения след скандал в село Бенковски

12 души са призовани за обяснения в РУ-Кирково след скандал на пазар в село Бенковски.  По първоначални данни конфликтът между две групи, предлагащи за продажба животни, възникнал около 8 часа вчера и прераснал в размяна на удари.  След скандала участниците напуснали мястото. Обяснения са снети от шестима мъже от едната група, днес предстоят същите..

публикувано на 22.05.24 в 11:06
Момчиловци

Момчиловци чества храмовия си празник

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион.  Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именник казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото-хора, които по традиция си идват на храмовия празник на нашата..

публикувано на 21.05.24 в 09:37

Шест отбора мерят сили в областното състезание "Млад огнеборец"

Областното състезание "Млад огнеборец" с младежките противопожарни отряди ще се проведе на 22 май, сряда, на градския стадион в град Джебел, съобщиха от МВР-Кърджали. Надпреварата ще премине в две спортни дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Участие ще вземат шестте отбора - победители в..

публикувано на 20.05.24 в 14:34

Спряна е контрабанда на зехтин през "Капитан Андреево"

3220 литра контрабанден зехтин задържаха митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево", при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на агенцията, главните дирекции "Борба с организираната..

публикувано на 20.05.24 в 11:02