Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостина Лулова с отлично представяне на турнира "Арнолд" в Бирмингам

Радостина Лулова от Кърджали взе второ място на мъртва тяга и пето в общото класиране в състезанието по Екипировъчен силов трибой на турнира "Арнолд Класик", който се провежда в Бирмингам, Великобритания. 
В движенията тя успя да запише постижения от 210 кг клек, 100 кг вдигане от лег и 202.5 кг мъртва тяга. 
Радостина Лулова е единственият български представител на престижния фестивал "Арнолд Класик", в който си дават среща най-добрите силови атлети в света за годината. Радостина е състезател и треньор в спортен клуб по силов трибой "Юнак" в Кърджали, републикански шампион в категория 63 кг и европейски вицешампион от тази година.
Тази година най-големият в света Спортен фестивал Арнолд се провежда от 23 до 25 септември. Престижното състезание е създадено като празник на здравето, фитнеса и храненето през 1989 година от Арнолд Шварценегер. Фестивалът дава арена на най-добрите състезатели по Strongman, Bodybuilding, Powerlifting, CrossFit лицензирани Arnold Fitness Games, MMA, бокс, гимнастика, калистеника, танци. Участието в него е на база показани резултати на международни състезания през годината, а селекцията се извършва от специално жури. 


По публикацията работи: Станислава Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пускат билети за местното дерби АРДА-Крумовград

Пускат билети за местното дерби АРДА - Крумовград, което предстои в петък, 29 март. Това съобщиха на официалната си страница от кърджалийския футболен клуб.  АРДА се изправя срещу Крумовград след двуседмична пауза в родното футболно първенство. Срещата от 26-ти кръг на efbet ЛИГА ще е на Арена "АРДА"  и е с начален час 16:30. Билетите ще бъдат пуснати в..

публикувано на 27.03.24 в 17:00
Шампионите от Кърджали

Тунджай и компания с нови 12 медала за Кърджали в каратето

С 12 медала се завърнаха от престижно международно състезание в Лесковац възпитаниците на европейския шампион по карате при юношите за 2022 г. Тунджай Тасим. В надпревара с над 500 състезатели от Сърбия, България и Северна Македония българският отбор от карате клуб „Цанев“, с представители от всичките си филиали, завоюва първо място в дисциплината..

публикувано на 27.03.24 в 10:25

Ветераните на "Юнак" и младите надежди на "Ардино" завършиха 5:5

Над 800 лв. събраха по време на благотворителна футболна среща между ветераните на „Юнак“ и младият отбор на Футболен клуб „Ардино“.  Двубоят се състоя на обновения градски стадион и завърши при резултат 5:5.  Със средствата ще бъдат подпомогнати нуждаещи се деца.  Организатори на благотворителния мач бяха ФК „Ардино“ и доброволците на..

публикувано на 24.03.24 в 10:15

Младежи излизат срещу ветерени благотворително в Ардино

На 23 март (събота) от 16:00 часа ще се изиграе благотворителна футболна среща между ветераните на „Юнак“ и отбора на ФК „Ардино“. Двубоят ще се състои на обновения градски стадион в родопския град.  Това съобщи президентът на ФК „Ардино“ Ефсун Юмеров.  Той отбеляза, че благотворителният мач се организира съвместно с доброволците от Клуба на..

публикувано на 22.03.24 в 15:42

В “Родо рок“ ще участват състезатели от Русия и Румъния

Състезатели от България, Румъния и Русия са заявили участие в първия ултрамаратон, който организира община Момчилград, каза за БТА председателят на Общинския съвет (ОбС) в родопската община Ерсин Юмер. "Една от целите на община Момчилград s организирането на ултрамаратона е да развие физическата активност на нашите съграждани, както и..

публикувано на 21.03.24 в 14:12
Ергюнал Сабри

Ергюнал Сабри показва успешно участие в държавното първенство по бокс

В Ботевград продължават срещите от първия кръг от държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже, който е и турнир за Купата на България. Шампионатът започна във вторник и ще завърши в петък. Над 130 боксьори от 45 клуба ще си дадат среща в Ботевград тази седмица. Сред тях е Европейският вицешампион за мъже до 22 г. от “Арда бокс”..

публикувано на 21.03.24 в 10:34

Ветераните на "Юнак" и "Ардино" играят благотворително

На 23 март (събота) от 16:00 часа ще се изиграе благотворителна футболна среща между ветераните на „Юнак“ и отбора на ФК „Ардино“. Двубоят ще се състои на обновения градски стадион в родопския град.  Това съобщи президентът на ФК „Ардино“ Ефсун Юмеров.  Той отбеляза, че благотворителният мач се организира съвместно с доброволците от Клуба на..

публикувано на 20.03.24 в 15:41