Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изворът на Белоногата" остава за стопанисване от община Харманли

Автор:
Парк "Изворът на Белоногата" край Харманли
Снимка: БГНЕС

Община Харманли ще стопанисва „Изворът на Белоногата“, реши правителството.
Имотът е публична държавна собственост. 
Той представлява терен с площ 8499 кв. м и разположената в него културна ценност „Герганина чешма“, известен повече като „Изворът на Белоногата“. 
Общината ще предприеме мерки за зашитата, опазването и популяризирането на културното наследство чрез различни средства за финансиране.
Едно от тях е програма „Опазване на недвижимото културно наследство“ към Министерството на културата.
Също така ще бъдат използвани средства от бюджета на общината или чрез финансиране от различни европейски проекти и програми. 
В община Харманли вече са изготвили инвестиционен проект „Благоустрояване на местността. ,,Изворът на Белоногата“, който е съгласуван с Министерството на културата още през 2016 г.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Клиентът не е задължен да заплаща пластмасовите торбички, ако не е уведомен

Клиентът не е задължен да заплаща пластмасовите торбички, освен ако не  е уведомен на видимо място за това. За нелоялна практика на хранителна верига сигнализират хора в "Ние потребителите". Габриела Руменова, основател на платформата коментира: Габриела Руменова, основател на платформа "Ние,потребителите". " Хората твърдят, че установяват тази такса,..

публикувано на 29.06.24 в 18:22

Велизар Шаламанов: Отказът на Радев от участие в срещата на НАТО разединява българското общество

Отказът на Румен Радев от участие в срещата на НАТО разединява българското общество и е вреден за националния интерес. Това зяви пред БНР доц. Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната. "Това е демонстрация на разминаването между личната позиция на президента по въпросите за развитието на НАТО и помощта за Украйна и легитимно формираната позиция..

публикувано на 29.06.24 в 16:09

МС: Българската позиция за Срещата на върха на НАТО отразява в пълна степен националния ни интерес

"Одобрената от Министерския съвет позиция за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон отразява в пълна степен националния интерес на България и препотвърждава последователната подкрепа за Украйна както на национално, така и на съюзническо ниво. Тя е изцяло съобразена с решенията на Народното събрание".  Това се заявява в разпространена от правителството..

публикувано на 29.06.24 в 15:47

Илияна Йотова: Ситуацията в страната е нестабилна

Ситуацията в страната е нестабилна, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.  Тя коментира политическите заявки преди връчването на първия проучвателен мандат в понеделник. "Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има вече партии, които определено се заявиха като желаещи да го получат и на другия ден всички останали казват, че няма..

публикувано на 29.06.24 в 15:37

Фармацефтите подготвят протести

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база. В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове. това стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 15:30

Над 85 % от пожарите се дължат на човешка грешка и умишлено запалване на стърнища

612 горски пожара са възникнали у нас през миналата година, като при тях са унищожени 7 700 хектара гора – това каза заместник министъра на земеделието Мирослав Маринов при официалното откриване на образователно-информационната кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на горите от пожари...

публикувано на 29.06.24 в 14:50

Започна регистрацията на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор

Започна регистрацията на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, които утре ще изберат новия български патриарх. Броят на делегатите на Четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор е 140 като освен висшите духовници, той включва клирици и миряни от всяка епархия, монаси и представители на духовните училища. Вечерта в храм "Света..

публикувано на 29.06.24 в 12:33