Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

..."Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря"

Това казва майката на Габи Хаджиева - Станимира след като боледуването от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за тях


13-годишната Габриела от Кърджали обедини кърджалийци и жители на региона в подкрепа на лечението й след като едно боледуване от КОВИД-19 е последвано от страшна диагноза за нея и за родителите. Болки в крака, с неизяснен произход, първо биват отдавани на възрастта, докато не идва ново лекарско мнение  и ги смазва с тежестта си - Габи има рядък и агресивен рак, Сарком на Юинг. По това време ученичката е вече на морфин, а непосилната болка се превръща в ежедневие. Следват химио и лъче-терапия, като подготовка за същинското лечение. Тъй като майка й Станимира също е със заболяване, което иска проследяване, а леля й живее в София, където има подходящи лекари, я поема именно тя - Веселка Павлова и Габи е при нея почти месец. Семейството и Веселка събират оферти за лечение в чужбина, както ги съветват доста хора. И откриват, но финансовото бреме на лечението е непосилно - нужни са 500 000 лева за хирургична намеса в Турция. При това за кратко време, за дни, седмици.  
Към момента Габи е с над 60% некроза на тазобедрената кост. Наложителна е операция за подмяна на костта с имплант и премахване на тумора.
"Моля Ви за помощ! Моля Ви за надежда за живота на единствената ми дъщеря", отправя горещ апел майката Станимира Хаджиева.
Всички ние, можем да помогнем, да се върнат усмивките по улицата на Габи и родителите й. Да спасим един млад живот.
Тази неделя 9 октомври от 11:00 ч. пред сградата на Община Кърджали ще се състои базар с предмети, изработени от деца, в помощ на 13-годишната Габриела Хаджиева. Кутии за дарения има в хранителни вериги Перфект, Айнес, Алди-г, в мазагините на Френдс, аптеки Лин, Храм "Свети Йоан Предтеча", сградата на НОИ, магазини Шенел, сладкарници Виена, в общината и на много други места в града. Пълен списък на обектите може да бъде открит на страницата във Фейсбук Бъдеще за Габи. Повече за съдбата на Габи, чуйте от разговора на Радка Петкова с леля й Веселка Павлова.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ?

BG52FINV91501317645832,
Габриела Павлинова Хаджиева и в изброените кутии по обекти. Пълен списък и обновяване на информацията за Габи https://www.facebook.com/futureforgabi


 

По публикацията работи: Радка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хасково празнува 6 май - Гергьовден и Ден на храбростта и Българската армия

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организираха тържествено честване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Венци и цветя на признателност пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ поднесоха заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко..

публикувано на 06.05.24 в 13:40
ДПС регистрира листата си в РИК Кърджали

ДПС регистрира листата си в РИК Кърджали (видео)

Делян Пеевски ще бъде водач на листата на ДПС в Кърджали за предстоящите избори за парламент. ДПС  регистрира пълна листа с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджали за предстоящите парламентарни избори. Делян Пеевски ще води листата на партията в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен..

публикувано на 06.05.24 в 10:51

Музеят на авиацията в Крумово отбелязва 6 май с вход свободен

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на 45-ата..

публикувано на 06.05.24 в 10:27

Дамбалъ отново събра хиляди в нощта срещу 6 май

Хиляди се струпаха край целебния извор в планинската местност Дамбалъ над Момчилград в нощта срещу на 5 срещу 6 май. Според местно предание на Хъдърлез ледените води, извиращи от скалите в района, добиват чудодейна сила и лекуват заекване, парези, екземи и други болести.  Край извора се събраха хора от цяла България, както и от Турция и Гърция...

публикувано на 06.05.24 в 09:32

Военни от Смолян подмениха трибагреника в местността "Усойката"

Огромен трибагреник е спуснат за 6 май от Орлова скала в местността "Усойката" край Смолян. Това е традиция, която изпълняват за празника на армията военнослужещите от 101-ви Алпийски полк. Спуснатият национален флаг е с размери 20 на 10 метра. Всяка година военните алпийци го заменят с нов преди Гергьовден. По повод празника военнослужещите от полка..

публикувано на 06.05.24 в 08:56

Гергьовден е!

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец. В народните обичаи този ден - Гергьовден, е празник, неразривно свързан  със земята, и се посвещава на земеделци и животновъди. Светецът е покровител на овчарите и стадата. Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. Георги бил смел и доблестен мъж...

публикувано на 06.05.24 в 08:34

Започва Светлата седмица, прославяме апостолите и Богородица

На втория ден след Великден според православната традиция започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос символизира просветлението. В следващите седем дни се прославят светите апостоли и Света Богородица. Светлата седмица завършва с Томина неделя, когато се почита паметта на Свети апостол Тома, наричан Неверни, защото не..

публикувано на 06.05.24 в 08:30