Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът не може да се купи

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Вече няколко дни светът е футбол. В неделя започна световното първенство в Катар. То се провежда в едно малко нетрадиционно време, но емоцията, която носи, не зависи от времето. 

"Още от самото начало се знаеше, че това ще бъде различно първенство. Играе се през зимата, но в Катар времето позволява да се покаже хубав футбол", коментира за Радио Кърджали футболният специалист и треньор във футболната академия "Арда 1924" Васил Визев.

Той съжалява, че неговият фаворит за титлата Аржентина поднесе една от първите изненади на Мондиала, като загуби от Саудитска Арабия с много слаба игра. Затова пък е впечатлен от играта именно на саудитския отбор: "Такъв футбол съм гледал от Ливърпул, от Манчестър Сити - с една много висока преса, движения по целия терен. И успяха да победят тим, който се очакваше, че ще бъде световен шампион", коментира Васил Визев.

Според публикации на специалисти отбори от страни, които имат подобен на катарския климат, ще имат предимство в играта на световното първенство и това засега се доказва, смята кърджалийският треньор: "До момента Саудитска Арабия изигра страхотен мач, Сенегал също, Мексико вчера ме впечатлиха, даже един Тунис срещу страхотния отбор на Дания изиграха също много хубав мач." 

Все още е рано да се правят по-сериозни изводи за играта и представянето на отборите, още повече, че миналите първенства са показвали, че дори и да тръгне слабо един отбор, той може да разгърне потенциала си в следващ етап, смята Визев.

Във всяко първенство има изненади, които го правят интересно, казва специалистът. Според него с най-големи шансове за титлата са Аржентина, въпреки слабото начало, Бразилия, Франция, Белгия. Това, което иска да види, е много голове и бърза игра, с повече раздаване на терена от страна на футболистите: "Обичам английския футбол, искам такъв футбол да виждам. Франция показаха страхотна игра, която за мен е нещо от бъдещето."

Футболът не може да се купи, категоричен е Васил Визев, коментирайки факта, че този Мондиал е най-скъпият в историята досега. 


В прикачения звуков файл може да чуете целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври, събота в двора на Костадин-Георгакиевата къща веднага след откриването на изложбата на автентични..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Нешко Нешев събира най-добрите български групи и изпълнители на своя юбилеен концерт

Тази есен Кърджали ще се предвърне в столицата на българската народна музика.  Световноизвестният акордеонист Нешко Нешев  събира най-добрите български групи и изпълнители на своя  юбилеен концерт - "Вечната музика на Нешко Нешев".  Орекестър "Канарите", Оркестър "Тракия" с Иво Папазов, Теодоси Спасов, Славка Калчева, Росица Пейчева, Петя Панева -..

публикувано на 18.09.24 в 13:33

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56