Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късната есен е подходяща за засаждане на дръвчета

Снимка: Радио ВИДИН

В момента е най-подходящото време за засаждане на дръвчета. 

Това съветва агрономът Антон Русчуклиев. 

Според него, засаждането през късната есен е по-подходящо, отколкото през пролетта.

Чуйте още подробности в прикачения звуков файл.

Антон Русчуклиев, агроном:



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Облачно и дъждовно, в планините сняг

През нощта ще бъде предимно облачно и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд.  Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще..

публикувано на 13.05.24 в 08:59

Радев и Главчев: България не приема изявления от Северна Македония, които противоречат на Договора за приятелство

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Република Северна Македония (РСМ) е подписала. България многократно и ясно е заявявала своята позиция, че договорите трябва да се изпълняват, заявява в своя позиция от..

публикувано на 13.05.24 в 08:30

Православната църква почита трима мъченици на 13 май

Гликерия живяла в град Траянопол (сега село, източно от град Александропол, до устието на река Марица в Гърция) през II век, когато император бил Антонин Пий (138-161 г.). Баща й бил виден човек в града, християнин, и я възпитал в спасителната Христова вяра. А по онова време християните периодично били преследвани от римската власт с обвинението,..

публикувано на 13.05.24 в 07:55

Кметът на Коня посети Черноочене

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед прие в кабинета си своят колега Угур Ибрахим Алтай - кмет на Голяма Община Коня от Република Турция. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество и обмяна на опит в различни сфери, между които благоустрояване, местни инициативни и туризъм. На базата на създадените добри взаимоотношения ще се..

публикувано на 12.05.24 в 16:16

160 деца преминаха през безплатни прегледи на очите в Момчилград

За трета поредна година Община Момчилград проведе кампания за профилактика на детското зрение в детските градини на територията на общината. Очният скрининг позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при офталмолог.   През месец май бе извършен скрининг на близо 160 деца от..

публикувано на 12.05.24 в 16:06

Движението за ГКПП "Маказа" е възстановено

Движението в района на село Върхари е възстановено след извършения оглед на мястото на пътнотранспортно произшествие. Трафикът по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършваше по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.  Сигналът за катастрофата между три..

публикувано на 12.05.24 в 15:14

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 13:42