Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 20 януари билкозаготвителните пунктове в областите Кърджали и Хасково трябва да представят в РИОСВ информация за изкупените билки

Снимка: Ваня Славова

На територията на РИОСВ - Хасково продължават да функционират 15 пункта за изкупуване на билки – по един в Кърджали, Крумовград, Момчилград, Свиленград, Ивайловград, Симеоновград, Хасково и по четири в Тополовград и Любимец.
Подадените в екоинспекцията справки за реализирани количества билки през последните  години показват, че в областите Кърджали и Хасково се събират най-много жълт кантарион, лайка, шипка, риган, хвойна, градински чай, липа и др.
До 20 януари билкозаготвителни пунктове в областите Кърджали и Хасково трябва да представят в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково обобщена информация за изкупените билки от лечебни растения, както и за складови наличности за миналата година.
Билкозаготвителите, които не подадат в срок информацията, или тя съдържа неверни данни, подлежат на санкции.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Д-р Елеонора Бошняшка е отличена за професионализма си в церемонията "Лекар на годината"

Д-р Елеонора Бошняшка, специалист по кожни болести в МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" в Кърджали е отличена за доказания си професионализъм в церемонията "Лекар на годината 2024" по предложение на Районната колегия на Българския лекарски съюз. Лекар на годината стана к ардиологът от УМБАЛ „Св. Георги“ проф. Мария Токмакова. Това стана ясно по време на..

публикувано на 20.10.24 в 09:55

С над 10 на сто поевтиняха дини, лимони и краставици

Краставиците, дините и лимоните поевтиняват с над 10 процента на борсите у нас през седмицата, показват данните от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА.  Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се повиши с 0,62 на..

публикувано на 20.10.24 в 09:25

В Хасково преглеждат безплатно за рак на гърдата

В три поредни дни в Хасково се извършват безплатни профилактични прегледи, инициирани от групата „Ангели в розово“. В клиника в града и утре, неделя, специалисти ще извършват профилактични прегледи. Целта на неправителствените организации съвместно с лекари и експерти да помогнат на всяка жена с рак на гърдата със съвети, помощ и емоционална..

публикувано на 19.10.24 в 17:36

Селищен празник в Черноочене

Двудневен селищен празник се провежда в Черноочене.  Началото бе дадено днес с забавления за най-малките. Богата музикално-танцова програма изнесе танцова група към фолклорен ансамбъл „Орфей“ гр. Кърджали. Градуса на настроението вдигнаха и „Златните пчеларовски баби“ при Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ в село Пчеларово...

публикувано на 19.10.24 в 17:06

18 танцови клуба от страната участват във Фолклорния фестивал „Перпера“

Стотици любители на народните танци и музика се събраха днес в деветото издание на  Фолклорния фестивал на любителските клубове по народни танци „Перпера“. Организатори на събитието са Тракийското дружество „Димитър Маджаров”, Народно читалище “Тракия 2009”, „Тракийско младежко дружество“ и танцовият им клуб “Хоротропци-Тракия” със..

публикувано на 19.10.24 в 16:43
Царски орел

Природолюбители, фермери и фолклорни състави събра Фестивалът на царския орел в Тополовград

Фестивал на царския орел се провежда днес в Тополовград. Събитието е организирано от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Тополовград и събира природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави в честване на природата и културата на Сакарския регион. Фестивалът се провежда за първи път от 2005 година, каза един от..

публикувано на 19.10.24 в 15:54

Над 370 гимнастички мерят сили в международен турнир по художествена гимнастика в Хасково

Турнирът Ледена кралица на Аида“ Хасково 2024 се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика „Аида“ и Община Хасково. Днес и утре на килима в зала „Дружба“ своите елегантни съчетания демонстрират от 15 спортни клуба. Най-малката състезателка е на 3 години. Турнирът беше открит от кмета на Община Хасково Станислав Дечев...

публикувано на 19.10.24 в 15:45