Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха временно ледената пързалка в Крумовград

Причината е в южния вятър и необичайно високите температури

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Ледената пързалко в Крумовград временно ще бъде затворена.

Общинската администрация в Крумовград уведомява гражданите, че причините за това са промяна в атмосферните условия.

Температурите са необичайно високи за януари, а има и силен южен вятър. 

Това налага дейността на ледената пързалка да се прекрати за неопределено време. 

За възобновяване на дейността администрацията гражданите ще бъдат уведомени своевременно, обещаха от администрацията на община Крумовград.

Това ще стане чрез официалния сайт на общината.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Градският парк в Момчилград става по-атрактивен

Градският парк "Нури Адалъ" в Момчилград ще стане по-зелено и по-удобно място за отдих. Това ще се случи след проект, спечелен от общината пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.   Зелените площи на любимия на жителите и на гостите на Момчилград парк ще се увеличат за сметка на постройки и съоръжения, които ще бъдат..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Д-р Виктор Кирчев: Водата в басейните се проверява всяка седмица

В област Кърджали четири пъти в месеца се проверява водата в басейните през летния сезон. Проверките се извършват по график от инспекторите от Регионалната здравна инспекция. В региона на Кърджали има регистрирани 36 басейна. Д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ:  „Четири пъти в месеца се проверява водата в басейните. Собствениците също са..

публикувано на 06.06.24 в 11:10

В Хасково продължава разчистването след вчерашната буря

В Хасково продължава разчистването на падналите дървета и клони след вчерашната буря. 30 са подадените сигнали към "Пожарна безопасност и защита на населението".  Пожарникарите са работили за отводняване на приземни етажи, разчистване на пътища от паднали дървета и  клони. Няма пострадали хора. Щетите са само материални. По данни на метеорологичната..

публикувано на 06.06.24 в 10:57

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ гостува в Смолян с „Тютюн“

Спектакълът "Тютюн" на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ от Варна за първи път ще гостува на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян, съобщи Катя Лазарова – организатор на културни събития. На 20 юни ще е първата театрална постановка на романа „Тютюн“ от Димитър Димов.   За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната,..

публикувано на 06.06.24 в 10:55

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя

ГЕРБ-СДС с убедителна преднина на предсрочния парламентарен вот тази неделя, прогнозират социолозите от "Алфа рисърч". "Електоралните нагласи към момента показват, че ГЕРБ-СДС ще получат 25,1% електорална подкрепа, ПП-ДБ - 15,4%, "Възраждане" 15,2%, ДПС - 14,8 %. Само в рамките на предизборната кампания се наблюдава ерозия в подкрепата към ПП-ДБ с..

публикувано на 06.06.24 в 09:48
Сивриевата къща в Златоград

Златоград ще е домакин на Захарната асамблея „Моята България“

Златоград ще е домакин на 8-то издание на захарната асамблея „Моята България“, съобщи за БТА заместник-кметът Елмира Угорлиева. Тя посочи, че за първи път в града ще има подобно събитие, на което и Община Златоград е партньор.  Националната среща и празнична вечеря на български сладкари и декоратори в Златоград ще се състои на 15 и 16 юни. В нея ще..

публикувано на 06.06.24 в 08:44
Истанбул

В Турция подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения

Изборните книжа и машините за гласуване вече са получени и подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения. Това съобщи за БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев във връзка с предстоящите избори за членове на Народно събрание и Европарламент в неделя. Общо 166, или малко над 20 процента от всички избирателни секции в чужбина,..

публикувано на 06.06.24 в 08:39