Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 26-ти януари тече срока за възражения срещу Синята зона в Кърджали

Снимка: Радио Видин

Община Кърджали ще приема становища и писмени предложения за работата на Синята зона в Кърджали. 

В официалния сайт на общината е публикувано съобщение, с което администрацията уведомява всички заинтересовани лица и организации, че могат в 30-дневен срок да изразяват становища.

Важно е да дават своите писмени предложения по изготвения Проект за изменение и допълнение на Правилник за устройство и дейността на Общинско предприятие “Паркинги, гаражи и зони за паркиране”. 

Писмените предложения могат да бъдат депозирани в Информационния център на първи етаж в сградата на Община Кърджали или да бъдат подадени по мейла. 

30-дневният срок започва да тече от 26 януари. 

Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с проекта на интернет страницата на община Кърджали.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Очаква се решение на НКЖИ за нова жп спирка в рамките на град Кърджали

Около 350 подписа са събрани за разкриването на нова жп спирка в кърджалийския квартал Веселчане. Подписката стартира преди около месец по инициатива на кърджалийката Соня Кирева. Всичко започва от един пост в социалната мрежа Фейсбук с призив кърджалийци, а и всички които използват "Родопската гъсеница", както наричат железницта в региона, да се..

публикувано на 26.09.24 в 11:42

Д-р Фикри Гюлестан: Пирова е победата на "ДПС - Ново начало" при регистрацията

Д-р Фикри Гюлестан счита, че разцеплението в ДПС е оздравителен процес. Пирова е победата на "ДПС - Ново начало" при регистрацията, заяви той пред Радио Кърджали. Тази пирова победа няма да работи в дългосрочен план. За регистрацията на "ДПС - Ново начало" д-р Гюлестан казва, че мачът е бил свирен по-рано. И глухият, и всеки нормален гражданин знаят как..

публикувано на 13.09.24 в 14:26

За изминалото денонощие в Кирково е измерено най-голямото количество дъжд

86,6 литра е най-голямото количество дъжд, което е паднало за изминалото денонощие в област Кърджали. То е измерено в Кирково. Това съобщи за Радио Кърджали Красимир Христов - дежурен метеоролог в Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали. В Джебел измереното количество за 24 часа е близо 27 литра, в Ардино 40 литра, в Крумовград 16, каза..

публикувано на 11.09.24 в 12:37
На мястото на двете дървета на общинския тротоар пред имота на ул.

Няма разрешителни за отсечените три дървета на ул. "Брацигово" в кв. "Студен кладенец", твърди слушател

Три дървета са отсечени от строителна фирма на ул. "Брацигово" в кв. "Студен кладенец" в Кърджали, сигнализира нашият слушател Димитър Димитров, който живее там. Според него това е станало без необходимите разрешителни от страна на община Кърджали.  И трите дървета са на възраст над 50 години и са можели да бъдат запазени. Две от тях са общинска..

публикувано на 16.08.24 в 18:00
Ресми Мурад

Съдбата на ДПС ще се решава след президентския указ за вота

Централният съвет на „Движението за права и свободи“ ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори. Това каза в ефира на Радио Кърджали областният председател на партията Ресми Мурад. Актуалната политическа ситуация в страната е била във фокуса на разговорите на Областния съвет на ДПС и..

публикувано на 12.08.24 в 16:50
Мухарем Алиосман

Пророчество на 3 века вещае България да стане пустиня

Пророчество на повече от 300 години вещае превръщането на южните Балкани в пустиня заради температурни катаклизми и засушаване. Предсказанието се свързва с гръцки светец и се разпространява сред мюсюлманите - алиани в Източните Родопи , където в последните години десетки села страдат от липса на питейна вода. За повече от 30 милиона години Източните..

публикувано на 07.08.24 в 11:21