Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От АПИ съветват шофьорите да са готови да карат в сняг

Снимка: Областна администрация Русе

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване в Западна и Южна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от АПИ. 
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. 
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори.
Така се създват сиозни проблеми и пред водачите на специализираните автомобили за снегопочистваща техника.




По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Интензивен трафик на "Маказа"

Към 9.50 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 1.5 километра. В посока България движението е спокойно.

публикувано на 01.07.24 в 10:01

Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. "Това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент, както и въздържането на мнозинството български граждани да вземат..

публикувано на 01.07.24 в 09:54

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1-ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:35

Художничка от Бурса рисува родния си ардински край

Вилдан Йозкан от Бурса, с корени от ардинското село Сухово обича да пресъздава в творбите си пейзажи и битови композиции чрез акварел. С особена дълбока почит тя изобразява спомени от родния си край и детството.   Вилдан с помощта на четката и боите този път е нарисувала родната къща на покойния Азис Рамадан от Сухово.  „Той беше много..

публикувано на 01.07.24 в 09:32

Президентът връчва първия проучвателен мандат за съставяне на правителство

В изпълнение на конституционната процедура - първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател има седем дни, за да..

публикувано на 01.07.24 в 08:36

Жълт код за жега в Кърджали

Жълт код за високи температури е обявен за по-голямата част от България, показва сайтът на НИМХ. Без предупреждение за екстремни температури са областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната..

публикувано на 01.07.24 в 08:34

Пчеларовци на международен фестивал в село Полковник Серафимово

Певческа група при Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“село Пчеларово с ръководител Ваня Михалева участва в Шести Национален фолклорен фестивал “С песните на Георги Чилингиров” в смолянското село Полковник Серфимово. В първия ден пчеларовци успешно изпълниха песните и успяха да впечатлят публиката. Фестивалът е съчетан и с празника на селото,..

публикувано на 30.06.24 в 17:19